SEGRE

EUA POLÈMICA

Trump insisteix que, amb el veto migratori, vol “protegir” els EUA

Carrega contra els sondejos de les cadenes de TV

Imatge d’arxiu del president nord-americà, Donald Trump.

Imatge d’arxiu del president nord-americà, Donald Trump.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels EUA, Donald Trump, va defensar ahir que el seu deure és “protegir” els nord-americans i que fan falta “programes forts” per controlar qui entra al país, mentre segueix suspès el seu veto contra els refugiats de tot el món i ciutadans de set països de majoria musulmana. Així mateix, va dir que tots els “sondejos negatius” sobre el polèmic veto migratori a tots els refugiats “són notícies falses”. “Tots els sondejos negatius són notícies falses, igual que els sondejos de (les cadenes) CNN, ABC i NBC en l’elecció. Ho sento, la gent vol seguretat fronterera i escrutini extrem”, va sostenir Trump al seu compte de Twitter.

Divendres, el jutge federal James Robart va bloquejar provisionalment l’ordre de Trump mentre revisava el fons del cas. Dissabte, el Govern de Trump va presentar una petició a una cort d’apel·lacions perquè restaurés el veto, encara que va ser rebutjada hores després.

Les empreses tecnològiques es rebel·len contra l’ordre contra els immigrants del president

La Cort d’Apel·lacions del Novè Districte, amb seu a San Francisco (Califòrnia), és la que ha de decidir si restaura o no aquest veto, suspès temporalment

Per la seua part, 97 companyies dels EUA, com Apple, Facebook, Google, Microsoft o Twitter, han subscrit un escrit contra el veto migratori.

En un altre tuit, Trump respon a diverses informacions sobre la influència que té sobre ell i en la Casa Blanca Steve Bannon, el seu cap d’estratègia. “Jo estic a càrrec.”

Bannon va presidir Breibart News, un conglomerat digital altaveu de la ultradreta dels EUA, i ha estat anomenat per The New York Times “el president de facto”per la seua omnipresència en les polèmiques decisions de Trump.

tracking