SEGRE

POLÍTICA CIS

El PSOE remunta a les enquestes i el PP guanyaria tot i que perd suport

Podem baixa només lleugerament, així com Ciutadans || El líder de la gestora socialista, el tercer polític més ben valorat i Mariano Rajoy supera Iglesias

Sánchez durant l’acte celebrat ahir a la nit a Calasparra.

Sánchez durant l’acte celebrat ahir a la nit a Calasparra.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PP tornaria a guanyar les eleccions amb un 33 per cent dels vots segons l’últim baròmetre del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) malgrat que perd un punt i mig davant l’anterior enquesta, pràcticament el que puja el PSOE, que remunta una mica fins al 18,6 mentre que Units Podem s’estanca en el 21,7 per cent, encara que no perd la segona posició.

L’enquesta del CIS és la primera amb estimació de vot des de la investidura de Mariano Rajoy a finals d’octubre gràcies a l’abstenció del PSOE i l’abrupta marxa de Pedro Sánchez del lideratge del partit.

La preocupació per les pensions ha augmentat, encara que l’atur és al capdavant

Més enllà dels tres grans partits, Ciutadans es manté com a quarta força d’àmbit nacional, amb el 12,4 per cent dels sufragis, malgrat que perd quatre dècimes.No hi ha gaires variacions a la resta de formacions, ja que ERC es manté en el 3% en estimació de vot, PDeCAT en un 1,7% dels sufragis, mentre que el PNB sí que obté un important repunt, al passar de l’1,3 a l’1,8 per cent, segons el CIS.

El president de la gestora del PSOE, Javier Fernández, s’ha convertit en el tercer líder més ben valorat en la seua estrena al baròmetre, i el líder de Podem, Pablo Iglesias, baixa la nota en ple debat intern de Podem i el supera Mariano Rajoy. El portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, és el més ben valorat i el diputat d’En Comú Podem, Xavier Domènech, el segon.

La preocupació dels espanyols per les pensions s’ha incrementat l’últim mes, així com el terrorisme internacional, que se situa com a desè problema d’Espanya, segons el baròmetre del CIS.

L’atur continua sent el principal problema per als espanyols en l’enquesta, encara que la preocupació per aquest assumpte baixa del 74,7 del desembre al 73,3 del mes de gener, mentre que la corrupció i el frau són el segon problema.

A quatre dies de l’assemblea ciutadana que decidirà el futur del partit, Iglesias va explicar que Errejón “legítimament no vol prendre aquesta decisió en aquest moment” perquè entén que tenen dos projectes diferents a Vistalegre II i que “han de confrontar democràticament”.

Les seues paraules van ser durament criticades per diversos membres de la formació, així com pel mateix Errejón, que va dir que l’ajuntament de Madrid “no és una parada a boxes per posar-hi ningú” i va demanar afrontar el congrés “sense revenges”.

tracking