SEGRE

EUA POLÍTICA

Rajoy s’ofereix a Trump per servir d’enllaç amb la UE

I també amb Amèrica Llatina, en una conversa telefònica || Mentre el programa migratori es troba en mans del jutge

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap del Govern espanyol, Mariano Rajoy, va traslladar ahir al nord-americà, Donald Trump, a través d’una conversa telefònica, que Espanya està en les millors condicions per ser un interlocutor del seu país a Europa i Amèrica Llatina, així com al Nord de l’Àfrica i l’Orient Mitjà. Durant la conversa, d’un quart d’hora, Rajoy va mostrar la seua disposició a desenvolupar una bona relació amb la nova Administració nord-americana. “Cordial conversa” amb el president dels Estats Units “per continuar enfortint les relacions en benefici dels nostres pobles”. “Som països aliats”, va assenyalar Mariano Rajoy al seu compte personal de Twitter.

Per la seua banda, el Tribunal d’Apel·lacions del Novè Circuit dels Estats Units tenia previst analitzar al tancament d’aquesta edició una audiència del futur immediat del veto migratori impulsat per Trump i que un jutge va bloquejar. Els advocats del Govern van presentar dilluns els seus arguments a aquest tribunal, amb seu a San Francisco i que decidirà si restaura o no el veto a ciutadans de set països de majoria musulmana i a refugiats. Així mateix, Betsy DeVos, la nominada per ser secretària d’Educació al Govern de Donald Trump, va aconseguir la confirmació del Senat dels Estats Units, però per a això va necessitar el suport del vicepresident del país, Mike Pence, que va desfer l’empat a 50 vots que va recollir entre els senadors. Es tracta de la primera vegada en la història que un vicepresident dels EUA, que és president del Senat per mandat constitucional, ha d’emetre el vot de desempat per a un lloc del gabinet presidencial a la Cambra Alta.

La secretària d’Educació, nomenada ‘in extremis’ gràcies al vot del vicepresident

D’altra banda, els EUA van tancar el 2016 amb un dèficit en la seua balança comercial de 502.300 milions de dòlars, el més gran dels últims quatre anys.

En un altre ordre de coses, Barack Obama es va alliberar dels lligaments de la presidència dels EUA i va tornar a practicar un dels seus esports favorits, el surf, després de vuit anys de tenir-lo prohibit pel Servei Secret.

tracking