SEGRE

EUA POLÍTICA

Trump assegura que el mur amb Mèxic ja està sent dissenyat

Ataca una justícia “polititzada” a l’espera de la decisió sobre el veto migratori || Diu que serà una “arma” necessària per rebaixar la violència als carrers

El president dels EUA, Donald Trump.

El president dels EUA, Donald Trump.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels EUA, Donald Trump, va assegurar ahir que el mur que ha promès construir a la frontera amb Mèxic “ja es troben dissenyat-lo ara mateix”, i va detallar que serà “gran” i “de molta ajuda” per garantir la seguretat del país. “El mur ja el dissenyem ara mateix”, va comentar Trump en un discurs davant d’una conferència de caps de Policia i oficials de les forces de l’ordre a l’anotar que, a diferència del que alguns van pensar, no feia broma durant la campanya electoral quan feia la promesa de construir la barrera fronterera. “Jo no faig broma sobre coses així (...). No, tindrem un mur. Serà un gran mur i farà molt, serà de molta ajuda”, va insistir el president.

En un altre moment de la seua intervenció, Trump va afirmar que “és hora d’aturar” l’entrada de drogues als Estats Units.

Aquestes declaracions de Trump van coincidir amb la visita d’ahir a Washington del canceller de Mèxic, Luis Videgaray, que preveu reunir-se amb els secretaris nord-americans de Seguretat Nacional, John Kelly, i d’Estat, Rex Tillerson.

D’altra banda, Trump va atacar els tribunals del país, que va considerar “molt polítics”, i en particular la cort d’apel·lacions que revisa el seu veto migratori, temporalment suspès, al defensar que és necessari i el seu poder, com a cap de l’Executiu, per establir-lo. “No vull anomenar parcial la cort, així que no l’anomenaré parcial (...). Però els tribunals sembla que són molt polítics”, va afirmar. Trump va declarar també que la seua ordre migratòria és “una arma” necessària per al país, a l’esmentar l’augment recent dels índexs de violència i criminalitat en ciutats com Chicago. A més, va alertar al seu Twitter d’un “gran augment” en el nombre d’arribades al país “des de certes zones”, en un intent per defensar el polèmic decret.

Allau de crítiques pel “servilisme” de Rajoy als EUALa proposta que li va fer dimarts el president espanyol Mariano Rajoy al seu homòleg Donald Trump per ser un interlocutor dels Estats Units a Europa i a Amèrica Llatina va provocar ahir una onada de crítiques. Així, des del PSOE van titllar Rajoy com “una mena de majordom” i van considerar que la conversa que tots dos van mantenir dimarts el “remunta” a la imatge de les Açores.

tracking