SEGRE

PARTITS POLÍTICA

El PP acceptarà avui limitar a poc a poc l’acumulació de càrrecs

Es preveuen poques sorpreses al congrés del cap de setmana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PP ha acceptat promoure la limitació gradual de l’acumulació de càrrecs del partit i del Govern i així ho inclourà a la ponència dels seus estatuts que debat avui a la primera jornada del XVIII Congrés Nacional.

Així es recull en la transacció d’una esmena del dirigent madrileny Íñigo Henríquez de Luna, que ha estat consensuada amb els redactors de la ponència que coordina el vicesecretari d’Organització del PP, Fernando Martínez-Maillo.

El PP inclourà als estatuts que el logo de la formació és un xatrac i no una gavina

“Promourem una gradual separació i limitació en l’acumulació de càrrecs institucionals de govern i orgànics del partit”, assenyala el text consensuat, que aborda un dels assumptes que més debat intern han generat, sobretot pel cas de la secretària general, María Dolores de Cospedal, que acumula diversos càrrecs, entre els quals el de ministra de Defensa.

D’altra banda, aquest congrés serà el de la proclamació de Mariano Rajoy com a líder indiscutible, es dóna per segura la continuïtat de Cospedal com a secretària general, el molt probable nomenament de Fernando Martínez-Maillo com a coordinador general i la continuïtat de la resta de vicesecretaris, tret de Javier Arenas.

El Partit Popular tindrà problemes en determinats assumptes polèmics. La direcció ha rebut 4.000 esmenes que es debatran en les cinc ponències en les quals s’ha organitzat el conclave.

Les més discutides seran les que fan referència al tema de la gestació subrogada o el vot en consciència per temes que afecten la moral, com ara l’avortament.

Així mateix, el Partit Popular inclourà als nous estatuts que el logo de la formació és un xatrac i no una gavina com es creia comunament.

tracking