SEGRE

POLÍTICA ESTATS UNITS

Els jutges mantenen bloquejat el veto migratori de Donald Trump

El president, indignat amb la Cort d’Apel·lacions, portarà la decisió al Suprem || Insisteix que la seguretat dels Estats Units està en joc amb aquesta mesura

Imatge de Donald Trump al costat de Neil Gorsuch.

Imatge de Donald Trump al costat de Neil Gorsuch.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tribunal d’Apel·lacions del Novè Circuit, format per tres jutges –dos dels quals designats per presidents demòcrates i un, per un republicà–, va decidir ahir a la nit que no restablirà l’ordre migratòria aprovada pel president dels Estats Units, Donald Trump, i que va ser bloquejada la setmana passada pel jutge James Robart, de Seattle. Es tracta d’una nova clatellada judicial contra el polèmic veto de Trump a l’arribada de persones als EUA procedents de set països de majoria musulmana (Iraq, Iran, Líbia, Síria, Somàlia, Sudan i Iemen). La resposta de Trump no es va fer esperar i va anunciar que portarà el cas fins al Tribunal Suprem (que podria considerar-se l’equivalent al Constitucional a Espanya).

El representant del departament de Justícia, l’advocat August Flentje, ja va advertir després de la seua audiència amb els magistrats que creia no haver aconseguit convèncer els tres jutges amb la seua argumentació, basada en el fet que els estats no poden desafiar el decret presidencial.

El Senat confirma el radical i ultraconservador amb les minories Jeff Sessions com a nou fiscal general

La resposta de Trump va arribar, com acostuma a fer, a cop de tuit. “Ens veiem als tribunals!”, va assenyalar el mandatari a través del seu compte oficial de la xarxa social Twitter, advertint que és “la seguretat del país” el que “està en joc” amb aquesta mesura.

La decisió judicial venia precedida d’una nova polèmica.Neil Gorsuch, el magistrat que Trump ha nominat per ocupar la vacant que existeix des de fa un any al Suprem, va criticar l’actitud del president cap al jutge federal de Seattle, James Robart, primer responsable de bloquejar a nivell federal el veto migratori.

Així ho va revelar el senador demòcrata de Connecticut, Richard Blumenthal, que Trump va acusar de mentider.

Per la seua part, el Senat dels Estats Units va confirmar el legislador republicà Jeff Sessions, conegut per les seues posicions radicals contra les minories i els immigrants, com el pròxim fiscal general en el Govern de Trump.

Polèmic nomenament en Sanitat i defensa la seua filla IvankaLes polèmiques s’acumulen per a Donald Trump. El seu candidat per dirigir el departament de Salut, el congressista Tom Price, es va afegir ahir a la llista de polèmics nomenaments i tensos debats al Senat dels EUA, al no convèncer els demòcrates com un bon candidat per al lloc. La votació s’esperava de matinada. Hores abans, Trump va criticar la cadena de botigues Nordstrom per retirar de la venda la línia de roba de la seua filla Ivanka. Va generar polèmica al situar-se en la fina línia que separa l’actual posició política de Trump i els interessos empresarials de la seua família. En un intent de redimir la seua imatge, el polèmic president va insistir que presentarà un “espectacular” pla d’impostos “en les pròximes dos o tres setmanes”, encara que va continuar sense oferir detalls.

tracking