SEGRE

JUSTÍCIA CÀRRECS

Un exdiputat del PP, favorit per ser el president del TC

Andrés Ollero

Andrés Ollero

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andrés Ollero, el magistrat del Tribunal Constitucional (TC), és el ferm candidat per substituir Francisco Pérez de los Cobos com a president de la institució. Encara que el pacte per a la renovació del TC està ultimat entre PP i PSOE, falta esperar a la votació del Senat, que és l’organisme encarregat de votar els noms.

La candidatura d’Ollero ha guanyat molts suports durant els últims dies, a causa dels seus contactes interns al TC. L’elecció no pot donar-se per tancada, perquè s’ha de comptar amb els vots dels quatre nous magistrats.

Ollero està considerat com l’opció “menys conflictiva” malgrat que durant disset anys va formar part del PP. Gran part d’aquell temps va ser portaveu a la comissió de Justícia del Congrés. Per al TC, això no és una contraindicació ja que el seu predecessor al lloc, Francisco Pérez de Cobos, també va ser militant de base del PP.

A diferència del que passava anys enrere, el clima entre PP i PSOE es tradueix en falta de tensions a l’hora la designació del càrrec. L’elecció d’Ollero podria ser per unanimitat si un progressista (elegit pel PSOE) s’erigeix com a número dos del TC, a la qual cosa el Partit Popular és reticent.

tracking