SEGRE

CONGRÉS PARTIT POPULAR

De Cospedal salva els seus càrrecs i entona el ‘mea culpa’ per la corrupció

Podrà continuar, per 25 vots a favor, com a ministra de Defensa i secretària general del PP || Assumeix que va faltar agilitat en el partit davant d’algun cas de corrupció

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els compromissaris del PP van rebutjar ahir, en la primera jornada del congrés del partit, l’esmena dirigida a la ponència d’Estatuts per evitar l’acumulació de càrrecs i que apuntava directament a la secretària general del partit, María Dolores de Cospedal. L’esmena promoguda pel regidor del partit a San Clemente Francisco Risueño va ser rebutjada per un ajustat resultat, ja que va aconseguir 303 vots a favor, 328 vots en contra i vuit abstencions.

Així doncs, Cospedal podrà continuar com a ministra de Defensa i secretària general del PP. El congrés nacional del PP va començar a Madrid amb la incògnita encara de si Mariano Rajoy mantindrà tota la seua cúpula, inclosa Cospedal, o farà algun canvi o nomenament rellevant, una cosa que, com va admetre el mateix president del Govern i líder del PP, esperarà a avui per anunciar.

Per la seua part, Cospedal, en la seua intervenció en el XVIII congrés del PP per presentar l’informe de gestió de la cúpula sortint del partit, va assumir que la seua formació va tardar a reaccionar davant d’alguns casos de corrupció i li va faltar agilitat, però va ressaltar les nombroses mesures que s’han posat en marxa per intentar evitar aquest tipus d’actuacions en política.

La número dos del PP va explicar que de vegades no es va reaccionar a temps davant d’alguns d’aquests casos perquè semblava impossible que poguessin passar. També va reivindicar la seua tasca i la del partit aquests anys en els quals els populars, va subratllar, han estat “far i parallamps” del Govern, van defensar les seues “dures” mesures i van assumir “solidàriament” el “desgast”.

En aquest congrés que coincidirà avui i demà amb l’assemblea de Podem, Cospedal va aprofitar per criticar la formació de Pablo Iglesias i assegurar que el PP està unit.

Va insistir que els populars s’avenen i anteposen el projecte als “noms propis” o els “personalismes”. “Han intentat esquerdar-nos enemistar-nos, partir-nos, fracturar-nos. Però qui ha pensat que nosaltres serem com els Pimpinella de Vistalegre?”, va dir. Així mateix, ahir el PP va eliminar el terme militants dels seus Estatuts i va deixar només el d’afiliats.

tracking