SEGRE

TERRORISME JIHADISTA

França frustra un nou atemptat suïcida

Una setmana després de l’atac al Museu del Louvre, la policia deté dos joves a Montpeller que havien preparat explosius com els utilitzats a Brussel·les

Destrosses al passadís davant de l’apartament de Montpeller.

Destrosses al passadís davant de l’apartament de Montpeller.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les forces de seguretat franceses van frustrar ahir a Montpeller i els seus voltants un atemptat suïcida “imminent” per al qual els presumptes autors, un jove de 20 anys i una adolescent de 16, ja havien preparat explosius de fabricació casolana.

La detenció de quatre persones vinculades amb aquest cas (encara que es dubta sobre la implicació real d’un d’ells) va arribar just una setmana després que un egipci ataqués al costat del Museu del Louvre amb dos matxets una patrulla de soldats, que el van ferir al repel·lir la seua agressió.

El ministre gal de l’Interior, Bruno Le Roux, va assegurar que l’acció policial d’ahir, que va culminar dos setmanes d’investigacions, va evitar “un atemptat imminent en territori francès”, encara que es desconeix fins al moment quins eren els plans concrets dels terroristes.

Fonts judicials van assenyalar que es van trobar 71 grams de TATP, un potent explosiu molt inestable de fabricació casolana, el mateix que es va utilitzar en els últims atemptats jihadistes de Brussel·les i que és conegut també com la mare de Satanàs. La menor d’edat arrestada en la mateixa operació és la seua nòvia, de 16 anys, i les investigacions han permès revelar que tots dos tenien planejat contreure matrimoni pel ritu islàmic abans de l’atemptat.

D’altra banda, un home de 44 anys ha estat detingut a l’aeroport londinenc de Gatwick com a sospitós de preparar activitats terroristes, després d’aterrar el vol en el qual viatjava procedent de l’Iraq, va confirmar Scotland Yard.

Per la seua part, les autoritats de l’Iran van assegurar haver desarticulat una suposada cèl·lula del grup terrorista Estat Islàmic que planejava perpetrar atemptats amb motiu de l’aniversari de la revolució del 1979, que els iranians van començar a celebrar ahir divendres.

tracking