SEGRE

EUA POLÍTICA

Trump estudia un nou decret migratori després del revés judicial

Es compromet amb Xi Jinping a mantenir la política d’“una sola Xina” || El mur fronterer amb Mèxic costaria 21.600 milions de dòlars, segons un informe

El primer ministre japonès, Shinzo Abe, i el president dels EUA, Donald Trump, al despatx Oval.

El primer ministre japonès, Shinzo Abe, i el president dels EUA, Donald Trump, al despatx Oval.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels EUA, Donald Trump, va afirmar ahir a la nit que estudia diverses opcions per sobreposar-se al bloqueig als tribunals del seu veto migratori a refugiats i ciutadans de set nacions de majoria musulmana, entre les quals emetre “un decret totalment nou”. En declaracions als periodistes a bord de l’avió presidencial, Trump va dir també que esperarà fins a la setmana que ve, potser dilluns o dimarts, per respondre amb alguna acció a la decisió del Tribunal d’Apel·lacions del Novè Circuit, que aquest dijous va mantenir el bloqueig del seu decret. Hores abans, va titllar a través del seu compte de Twitter de “vergonyosa” la decisió d’un tribunal d’apel·lació de mantenir bloquejat el veto a ciutadans dels set països.

D’altra banda, Trump va assegurar al primer ministre japonès, Shinzo Abe, que la cooperació de defensa entre el seu Govern i el nipó es farà “cada vegada més forta” i amb el temps es tornarà “impenetrable”, gràcies a una inversió econòmica “molt forta” per part de Washington. Així mateix, el president dels EUA es va comprometre amb el seu homòleg xinès, Xi Jinping, a mantenir la política d’“una sola Xina” que va adoptar l’exmandatari Jimmy Carter el 1979 després de trencar les relacions diplomàtiques amb Taiwan, va informar la Casa Blanca. Trump i Xi van mantenir una conversa telefònica, “llarga” i “extremament cordial”, en la qual van abordar “nombrosos temes”, entre els quals els comentaris que el president nord-americà va fer sobre la política d’“una sola Xina” i les seues amenaces de reconèixer Taipei després de guanyar els comicis del novembre. “El president Trump es va comprometre, a petició del president Xi, a respectar la nostra política d’una sola Xina”, va apuntar la Casa Blanca en el seu comunicat. D’altra banda, segons un informe intern del departament de Seguretat Nacional nord-americana, el mur a la frontera amb Mèxic costaria un total de 21.600 milions de dòlars i tardaria fins a 3 anys i mig a erigir-se. El Senat dels EUA va confirmar Tom Price com a nou secretari de Salut del Govern de Trump, que dirigirà el desmantellament de l’’Obamacare, la reforma sanitària de l’expresident Barack Obama.

tracking