SEGRE

PANORAMA

Rajoy: “El que funciona no es canvia”

Manté el seu equip i confirma Cospedal malgrat l’agra polèmica i encara que li retalla poder || El líder dels populars, sense oposició, surt reelegit amb el suport del 95,65% d’assistents

Una de les votacions d’ahir al congrés del PP, amb Cospedal, Rajoy i Maillo.

Una de les votacions d’ahir al congrés del PP, amb Cospedal, Rajoy i Maillo.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mariano Rajoy va revalidar ahir el lideratge al PP amb el suport del 95,65 per cent dels compromissaris del XVIII congrés del seu partit, i va revelar que mantindrà María Dolores de Cospedal com a número dos de la formació.

Rajoy, únic candidat a presidir la formació, va evitar filtracions prèvies i va donar a conèixer les persones amb qui comptarà d’ara endavant a la cúpula del partit durant la seua intervenció davant del plenari del congrés. Ha confirmat als seus llocs tots els membres del comitè de direcció, de manera que manté com a vicesecretaris Javier Arenas, Javier Maroto, Pablo Casado i Andrea Levy. Un llistat marcat per la continuïtat i que com a novetat més destacada inclou sumar al càrrec que fins ara ostentava Fernando Martínez- Maillo, el de vicesecretari d’Organització, el de coordinador prenent així part del poder de Cospedal. “Són els que hi havia, no els he canviat. Ho han fet bé, i en aquesta vida es canvia el que no funciona; el que funciona, no”, va subratllar el president del Govern després d’anunciar la seua decisió.

El debat existent en el congrés sobre l’acumulació de càrrecs i que es va dirimir divendres amb un rebuig de l’esmena que proposava explícitament que María Dolores de Cospedal no pogués mantenir totes les responsabilitats que aglutina en l’actualitat, va deixar les mans lliures a Rajoy perquè la ratifiqués com la seua secretària general.

A l’anunci de la ratificació de Cospedal el va seguir una llarga ovació que va obligar la ministra de Defensa a aixecar-se del seu seient, i a fer un gest com a mostra d’agraïment per tornar a asseure’s visiblement emocionada. El reelegit líder del Partit Popular, que s’encarregarà avui de clausurar el congrés, va agrair després de la votació l’“afecte i la generositat” amb la qual sempre l’ha tractat el partit i va afegir que està “realment emocionat”. “Sé el que suposa ser president del PP. Ho he estat i ho sóc. Ha estat i és un enorme honor. He donat tot el que he pogut. Avui vull dir-vos que estic en condicions de dir que encara puc donar molt mes i n’estic absolutament convençut”, va recalcar.

Abans, en la seua intervenció per demanar el suport a la seua candidatura, el president del Govern espanyol i líder dels populars havia aprofitat per fer una crida perquè es mantingui la unitat en el seu partit i a integrar en un projecte comú les diferències que puguin sorgir i que mai han d’acabar en enfrontaments.

Divisions entre denúncies de “tupinada”El rebuig de l’“esmena contra Cospedal” va posar la nota discordant en el divuitè congrés del Partit Popular. El membre del comitè executiu regional del PP de Castella-la Manxa Rogelio Pardo va presentar ahir la seua dimissió després de denunciar una “autèntica tupinada” en el recompte de vots de l’esmena sobre l’acumulació de càrrecs. Més tard, Pedro García Hidalgo, un altre membre del comitè executiu regional del PP a Castella-la Manxa, va anunciar que també presentarà la dimissió pel mateix motiu. Per la seua part, el portaveu del Grup Popular al Congrés, Rafael Hernando, va assegurar ahir que és “impossible” que es produís una “tupinada” en la votació ja que aquesta es va realitzar de manera presencial.

tracking