SEGRE

JUSTÍCIA CORRUPCIÓ

El PP calla en el judici del ‘cas Gürtel’ i Mato atribueix al seu exmarit regals de la trama

La Fiscalia adverteix la formació que el silenci equival a confessar el delicte || Els capitostos de la xarxa, citats avui al TSJPV per saber si ingressen ja a la presó per manipulacions en el ‘cas Fitur’

Vista de la declaració de l’exministra de Sanitat Ana Mato.

Vista de la declaració de l’exministra de Sanitat Ana Mato.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El jutge acorda la formació de la peça III de l’operació Púnica, relativa a les suposades irregularitats a Múrcia, i dirigeix el procediment contra 22 persones. La presumpta activitat criminal de

Sánchez

Pablo Crespo, condemnat ja per la trama de València, va dedicar una ‘peineta’ a la premsa davant del jutjat

estaria relacionada per suposadament concertar-se amb empreses d’Alejandro de Pedro per manipular contractes de formació a la conselleria d’Educació.

El mateix Sánchez va negar de forma taxativa la seua participació en la trama Púnica, ja que “no es pot condemnar ni demostrar el que no ha existit mai”.

?

madrid

El PP es va negar ahir a declarar en el judici de Gürtel per beneficiar-se de la trama corrupta i sí que ho va fer l’exministra de Sanitat Ana Mato, que va assegurar que no sabia res dels regals que va fer Francisco Correa al seu exmarit, Jesús Sepúlveda, i que va disfrutar tota la família.

En la seua declaració davant del tribunal com a responsable civil a títol lucratiu, Mato va explicar que el matrimoni compartia les despeses, de manera que era Sepúlveda, exalcalde de Pozuelo i que s’enfronta en aquest judici a quinze anys de presó, qui sufragava les celebracions i els viatges en família. “Del pagament de les celebracions infantils” i dels viatges familiars “es va encarregar el senyor Sepúlveda”, i “si algú l’hi ha regalat, l’hi ha regalat a ell, no a mi”, va exposar Mato.

El PP, per la seua part, a través del seu representant –l’advocat i extinent fiscal de l’Audiència Nacional Jesús Santos–, es va negar directament a declarar al·legant que no tenia “res a aportar, perquè desconeix les circumstàncies dels fets objecte d’acusació”.

En tots dos casos, la resposta “evasiva” de Mato i la negativa del partit a respondre suposen implícitament un reconeixement dels fets, segons la tesi de la Fiscalia Anticorrupció, que apel·la a la figura de dret civil del confés.

Aquest terme jurídic suposa, segons la llei, que els fets als quals es refereixen les preguntes no contestades es consideren “reconeguts com a certs”. Per això, la negativa del PP a declarar pot ser considerada una confessió, la qual cosa portaria a ser condemnat com a responsable civil a pagar un màxim de 245.492 euros que li demana la Fiscalia pels beneficis obtinguts a través de Gürtel per a esdeveniments electorals a Majadahonda i Pozuelo.

L’atenció en el judici va estar ahir centrada en Francisco Correa i el seu número dos, Pablo Crespo, ja que avui hauran d’assistir a València a una vista en la qual la Fiscalia demanarà el seu ingrés a presó després de la seua condemna a tretze anys pel cas Fitur (un vessant de Gürtel). A l’arribar, Crespo va saludar fent una peineta a la gent congregada als afores del Jutjat.

El president de Múrcia, acusat de tres delictes pel ‘cas Púnica’L’instructor del cas Púnica, el jutge de l’Audiència Nacional Eloy Velasco, ha dictat una interlocutòria en la qual conforma la peça relativa a les activitats de la trama a Múrcia i atribueix la possible comissió dels delictes de frau, suborn i revelació d’informació reservada al president de Múrcia, Pedro Antonio Sánchez, i uns altres cinc a la senadora del PP Pilar Barreiro.

Vista de la declaració de l’exministra de Sanitat Ana Mato.

Vista de la declaració de l’exministra de Sanitat Ana Mato.

tracking