SEGRE

PARTITS POLÍTICA

Pablo Iglesias deixa en l’aire la continuïtat d’Errejón com a portaveu

Anuncia que vol més presència de dones

El reelegit líder de Podem, Pablo Iglesias.

El reelegit líder de Podem, Pablo Iglesias.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A l’espera de reunió del consell ciutadà sortit de Vistalegre II que haurà de nomenar la nova executiva, el líder de Podem, Pablo Iglesias, segueix sense assegurar la continuïtat d’Íñigo Errejón com a portaveu parlamentari, però sí que va revelar que vol donar més protagonisme a les dones.

Segons el reelegit secretari general de Podem, és el consell ciutadà, que es reunirà aquesta setmana o la vinent i en el qual el sector pablista compta amb majoria, el que té a les mans el futur del qui fins ara era el número dos. I “totes les possibilitats estan obertes”, va assenyalar.

Caldrà veure fins on arriba la previsible purga d’errejonistes després dels resultats de Vistalegre II

Ni va confirmar ni va descartar, per tant, el relleu i va afegir que el seu desig és donar més protagonisme i visibilitat a les dones del partit. Entre elles, va citar diverses vegades davant dels mitjans de comunicació la seua cap de gabinet, Irene Montero, les diputades Noelia Vera i Sofía Castañon i la vicepresidenta quarta del Congrés, Gloria Elizo. Això va disparar les quinieles que situen Montero com a successora natural d’Errejón si se’n produís el relleu, atès que actualment ja és portaveu adjunta al Congrés, mentre que la secretària general de grup és Carolina Bescansa. En la pròxima direcció de Podem és més que probable la desaparició de la secretaria política, que fins ara dirigia Errejón, ja que el model organitzatiu aprovat en l’assemblea ciutadana no especifica en quines àrees es dividirà el consell de coordinació i només concreta que hi haurà una secretaria d’igualtat.

La diputada socialista Margarita Robles va advertir que, si el PSOE no presenta un “programa atractiu d’esquerres” en el seu pròxim congrés, “corre el risc de convertir-se en la tercera força política del país”, després del triomf d’Iglesias.

tracking