SEGRE

JUSTÍCIA BANCA

Comissió d’investigació al Congrés per la sortida a borsa de Bankia

Davant de la investigació al Banc d’Espanya

Rato, en l’inici de la sortida a borsa de Bankia el 2011.

Rato, en l’inici de la sortida a borsa de Bankia el 2011.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cas Bankia ha arribat al Congrés, que aprovarà la setmana que ve la creació d’una comissió d’investigació després que l’Audiència Nacional hagi ordenat que s’investigui l’exgovernador del Banc d’Espanya Miguel Ángel Fernández Ordóñez i l’expresident de la CNMV Julio Segura. Després de l’“alarma social” i la gran “repercussió en els mitjans”, en paraules del portaveu socialista al Congrés, Antonio Hernando, per la decisió de l’Audiència Nacional, el PSOE es va decidir ahir a registrar la sol·licitud d’obertura d’una comissió d’investigació sobre la sortida a borsa de l’entitat, el juliol del 2011. El PSOE ja va intentar el 2012 una iniciativa similar que va impedir la majoria absoluta del PP; en aquesta ocasió, s’han sumat a la petició Ciutadans, ERC i Compromís, així com el grup Units Podem, que fa mesos que ja va sol·licitar indagar sobre el rescat de les caixes. Davant de la disparitat de peticions, serà el Congrés el que delimiti dimecres vinent les qüestions per tractar a l’esmentada comissió, si s’inclou l’enfocament ampli plantejat per Units Podem, o si finalment les compareixences giraran entorn del cas Bankia. De moment, el PP anuncia que no s’oposarà a l’obertura de les investigacions.

D’altra banda,

Ordóñez culpa Guindos de negar-se a crear una comissió d’investigació sobre Bankia el 2014

Ordóñez va culpar l’actual ministre d’Economia, Luis de Guindos, de negar-se a crear a finals del 2014 una comissió d’estudi al Parlament sobre la sortida a borsa de Bankia argumentant que “tot va ser una operació política creada pel Govern socialista i amb la col·laboració de la CNMV i del Banc d’Espanya”.

Finalment, el Congrés va tombar una iniciativa de PSOE i Podem que demanava al Govern central que fusioni Bankia i BMN i les mantingui en mans públiques.

tracking