SEGRE

TRIBUNALS CORRUPCIÓ

Entren a la presó Correa, Crespo i El Bigotes, els capitostos de ‘Gürtel’

En la primera sentència a la xarxa, per irregularitats a la fira Fitur || És previsible que els traslladin a una presó de Madrid per assistir a l’actual judici de la trama

Pablo Crespo ja va arribar ahir al TSJV amb bosses, a punt per ingressar a la presó.

Pablo Crespo ja va arribar ahir al TSJV amb bosses, a punt per ingressar a la presó.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior de Justícia Valencià (TSJCV) va acordar ahir l’ingrés a la presó dels considerats capitostos de la trama Gürtel: Francisco Correa, Pablo Crespo i Álvaro Pérez El Bigotes, a l’entendre que hi ha risc de fuga, i va dictar mesures cautelars per a tres condemnats més.

Després de la celebració de sis vistillas, una per cada condemnat, el TSJCV va rebutjar els arguments de les defenses i va dictar l’immediat ingrés a la presó dels tres màxims responsables de la trama corrupta penats, en la primera sentència del cas Gürtel, per associació il·lícita, tràfic d’influències, malversació i suborn en la peça pels contractes per a l’expositor valencià a la fira Fitur.

És previsible que en els propers dies els tres siguin traslladats de nou a algun altre centre penitenciari de la Comunitat de Madrid. Ara estan a Picassent, ja que han de continuar assistint al judici per una altra de les peces de Gürtel que se celebra a l’Audiència Nacional.

L’exadministradora d’empreses del grup Correa Isabel Jordán, condemnada a 6 anys de presó, haurà de comparèixer dos vegades al mes al jutjat, se li ha retirat el passaport i té la prohibició de sortir del territori espanyol. La sala haurà de decidir avui respecte dels cinc condemnats restants.

D’altra banda, la Fiscalia Anticorrupció sol·licita tres anys de presó per a l’exsecretari general del PP de Madrid i cervell de la trama Púnica, Francisco Granados, pel presumpte delicte d’aprofitament de revelació de secrets en el marc de la investigació del suposat avís que li van fer dos agents de la Guàrdia Civil sobre que la Unitat Central Operativa (UCO) estava vigilant el seu amic l’empresari David Marjaliza.

Per la seua part, el president de l’Executiu murcià, Pedro Antonio

Sánchez

, va afirmar que “el motiu de dimissió ha de ser quan hi hagi una imputació formal” i va defensar que aquest és el seu compromís.

“Per sobre de qualsevol estratègia partidista, crec que cal exigir que siguem justos”, va recalcar Sánchez, que va fer referència a la possible comissió dels delictes de frau, suborn i revelació d’informació reservada que li atribueix el jutge per la Púnica.

tracking