SEGRE

EUA CÀRRECS

Trump força la dimissió d’un dels seus homes forts

Per mentir sobre els seus contactes amb Rússia || Hauria promès a Moscou l’eventual retirada de sancions econòmiques

Ivanka Trump, criticada per asseure’s a la cadira del Despatx Oval.

Ivanka Trump, criticada per asseure’s a la cadira del Despatx Oval.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels EUA, Donald Trump, va forçar ahir la dimissió de Michael Flynn com el seu assessor de seguretat nacional perquè va perdre la confiança en ell després de les revelacions sobre els seus contactes amb Rússia, segons va indicar ahir el portaveu de la Casa Blanca, Sean Spicer.

Spicer va negar que la sortida de Flynn sigui per una qüestió “legal” per les converses amb l’ambaixador rus a Washington, Serguei Kislíak, sobre el contingut del qual va mentir al vicepresident, Mike Pence, i a altres alts càrrecs del Govern. Segons informacions periodístiques, Flynn hauria ofert a Moscou, en converses anteriors a l’arribada de Trump a la Casa Blanca, l’eventual retirada de les sancions econòmiques imposades per la crisi amb Ucraïna. Fins ara, no quedava clar si Trump estava al corrent que el departament de Justícia va advertir a finals de gener a la Casa Blanca que Flynn podia estar en una posició compromesa per les seues contradiccions sobre els contactes amb Kislíak, i fins i tot ser vulnerable a possibles xantatges del Kremlin. Però ahir Spicer va relatar que Trump sí que va ser informat sobre això des del principi i, encara que va concloure juntament amb el seu equip legal que no hi va haver violació de la llei per part de Flynn, va decidir demanar-li la renúncia per una “qüestió de confiança”.

D’altra banda, el ple del Parlament Europeu va condemnar “fermament” la decisió del president nord-americà de suspendre l’ajuda financera a organitzacions internacionals si en els seus programes de salut sexual i reproductiva inclouen l’assessorament o promouen serveis d’interrupció de l’embaràs.

Sanció a un alt càrrec veneçolà per narcotràficEl departament del Tresor dels Estats Units va imposar diverses sancions contra el vicepresident de Veneçuela, Tareck El Aissami, a qui ha inclòs en la llista de narcotraficants de designació especial. Veneçuela ho ha considerat com una “agressió gravíssima” que “vulnera la sobirania nacional”.

tracking