SEGRE

SUCCESSOS CORRUPCIÓ

Detinguts dos polítics andorrans per corrupció

Els exregidors de Sant Julià de Lòria Montserrat Gil i Manel Torrentallé || Se’ls acusa d’un presumpte delicte de malversació

Montserrat Gil i Manel Torrentallé.

Montserrat Gil i Manel Torrentallé.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia andorrana va detenir ahir al matí els exregidors de Sant Julià de Lòria Montserrat Gil i Manel Torrentallé, de la formació Unió Laurediana, per un presumpte delicte de malversació de fons. Aquesta és la primera vegada que es porten a terme detencions de càrrecs electes acusats d’un delicte de corrupció a Andorra.

Segons va informar l’Agència de Notícies Andorrana (ANA), en l’operació, ordenada per la Fiscalia, també va resultar detingut l’interventor general del Comú de Sant Julià, Josep Maria Altimir.

Manel Torrentallé és a més membre de la Comissió de Penyes del FC Barcelona

Els fets es remunten a l’any 2013, quan el Tribunal de Comptes d’Andorra va detectar partides de despesa sense justificar realitzades a càrrec de la targeta de crèdit de la corporació i que ascendien a uns 70.000 euros.

Montserrat Gil era la regidora gran de Sant Julià, responsabilitat equivalent a la d’alcalde, i Torrentallé era regidor menor, càrrec similar al de primer tinent d’alcalde, mentre que Altimir va ser interventor general durant l’anterior mandat de Gil i ho continuava sent en l’actualitat.

Gil i Torrentallé, aquest últim també membre de la Comissió de Penyes del Futbol Club Barcelona, van estar al capdavant del Comú de Sant Julià entre els anys 2012 i 2015, any en què van decidir no optar a la reelecció.

D’altra banda, segons l’Agència de Notícies Andorrana (ANA), Josep Miquel Vila, cònsol major de Sant Julià de Lòria, va demanar que es respecti el principi de “presumpció d’innocència” per als tres detinguts i va posar la corporació a “disposició de la Justícia” per facilitar tota la informació requerida que pugui ajudar a aclarir el cas.

Amb relació a la detenció de Josep Maria Altimir, el cònsol va informar que aquest continua treballant per al consistori andorrà i que només es prendran accions “en el cas que els fets fossin greus” i que es pogués justificar “una disfunció interna que no està contrastada”.

Montserrat Gil i Manel Torrentallé.

Montserrat Gil i Manel Torrentallé.

tracking