SEGRE

EUA POLÍTICA

La intel·ligència dels EUA oculta dades a Trump perquè no se’n fia

El president nord-americà assegura que ha heretat “un desastre” d’Obama dins i fora del país || Anuncia que firmarà un nou decret migratori en una setmana

El president dels Estats Units, Donald Trump.

El president dels Estats Units, Donald Trump.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Responsables dels serveis d’Intel·ligència dels Estats Units han retingut informació sensible per no entregar-la al president dels Estats Units, Donald Trump, per temor que sigui filtrada o es vegi compromesa, segons va informar el diari The Wall Street Journal.

El diari, que va citar com a font de la seua informació un responsable d’Intel·ligència en actiu i alguns exalts càrrecs d’Intel·ligència coneixedors del tema, va assenyalar que els responsables de l’espionatge han decidit quedar-se amb algunes informacions perquè Trump els genera una profunda desconfiança pels contactes del seu equip amb Rússia i perquè ha mostrat la seua enemistat amb les agències d’Intel·ligència dels Estats Units.

El mateix Trump va afirmar no tenir “res” a Rússia, ni “acords” ni “préstecs”, al qualificar de “notícies falses” les informacions de suposats contactes de membres del seu equip amb agents de la intel·ligència d’aquest país.“Notinc préstecs a Rússia, no tinc res a Rússia, no tinc acords a Rússia”, va declarar taxatiu Trump, durant una roda de premsa a la Casa Blanca.

Així mateix, va defensar els “increïbles avenços” que ha fet des que va arribar al poder fa gairebé un mes, al considerar que va heretar “un desastre” dins i fora del país deixat pel seu antecessor, Barack Obama.

“Per ser honest, he heretat un desastre, és un desastre, a casa i a l’estranger”, va dir Trump en una conferència de premsa a la Casa Blanca, on va tornar a criticar “les companyies que deixen el país, anant-se’n a Mèxic i a altres indrets”.

Va afegir que “ni tan sols he començat amb el treball de veritat, que comença a principis de la setmana vinent”, quan anunciarà “algunes coses molt grans”, entre les quals una nova ordre executiva per “protegir” la població nord-americana, en un intent per pal·liar el cop que ha suposat la suspensió del polèmic veto migratori.

Així mateix, va reiterar la seua intenció de construir “un gran mur” amb Mèxic que no serà “una broma com l’actual” i va afirmar que s’hi involucrarà personalment per “reduir-ne el cost”. A més, va denunciar el to d’“odi” d’alguns mitjans cap a ell.

tracking