SEGRE

EUA POLÍTICA

Està boig, Donald Trump?

Un grup de psiquiatres alerta de la salut mental del president dels EUA || Compleix un mes en el càrrec marcat pel caos al seu Govern

Imatge del president dels EUA, Donald Trump, que va assumir el càrrec el passat 20 de gener.

Imatge del president dels EUA, Donald Trump, que va assumir el càrrec el passat 20 de gener.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un nombrós grup d’experts en salut mental està llançant la veu d’alarma sobre la possibilitat que el president nord-americà, Donald Trump, tingui algun trastorn de personalitat, trencant així amb una norma ètica de dècades que prohibeix diagnosticar personalitats públiques sense consentiment. Un grup de 35 psicòlegs, psiquiatres i treballadors socials va enviar dimarts una carta al diari The New York Times en la qual mostrava la seua preocupació per “la inestabilitat emocional” de Trump, la qual cosa, segons la seua opinió, l’“impossibilita per servir de manera segura com a president”. “Les seues paraules i el seu comportament suggereixen una profunda incapacitat per empatitzar. Individus amb aquest tipus de trets distorsionen la realitat i ataquen els fets i els qui els transmeten, com periodistes i científics”, asseguren. Al novembre, el psicòleg Nigel Barber aventurava al diari digital Huffington Post que Trump té trets que apunten que pateix un trastorn narcisista de la personalitat, la qual cosa el portaria a comportar-se amb falta d’empatia, grandiositat, autoritarisme i necessitat d’admiració constant. Trump ha traslladat a la Casa Blanca les prioritats de la seua singular campanya electoral, però no ha generat canvis substancials als EUA durant el primer mes de mandat, que es compleix demà, marcat pel caos en el seu Govern i les tensions amb el sistema judicial, la premsa, líders estrangers i la CIA. Ha firmat almenys 23 decrets i accions executives però, segons els experts, el contingut d’aquestes mesures és més simbòlic que substancial, tret del veto migratori, actualment bloquejat per la Justícia.

Pence es va expressar així en la Conferència de Seguretat de Munic (MSC), on va destacar que els destins dels països als dos costats de l’Atlàntic nord estan “entrellaçats” i que la lleialtat mútua es manté des de fa “generacions”.

Merkel demana tant als EUA com a altres països que reforcin els seus llaços amb l’OTAN, la UE i l’ONU

“Avui en nom del president Trump us porto aquesta seguretat: Els Estats Units dóna suport decididament a l’OTAN i serà infrangible en el nostre compromís amb aquesta aliança transatlàntica”, va assegurar Pence a l’auditori en el qual es trobava el secretari general de l’OTAN, Jens Stoltenberg, i la cancellera alemanya, Angela Merkel. Per la seua part, Merkel va demanar als Estats Units i altres països que donin suport i reforcin els seus llaços amb organitzacions multilaterals com la Unió Europea, l’OTAN i Nacions Unides.

Així mateix, també va reconèixer que li agradaria tenir “relacions raonables” amb Rússia, però que això resulta impossible des que Moscou va ignorar el principi d’integritat territorial amb l’annexió de Crimea i d’haver donat suport als separatistes de l’est d’Ucraïna.

Els EUA insten els seus socis de l’OTAN a “fer més”El vicepresident dels Estats Units, Mike Pence, va reiterar ahir el compromís sòlid del seu país i del president Donald Trump amb l’OTAN i Europa, basat en “ideals nobles” com “la llibertat, la democràcia, la justícia i l’estat de dret”.

tracking