SEGRE

PARTITS POLÍTICA

Irene Montero serà portaveu de Podem i Errejón optarà a la Comunitat de Madrid

Pablo Iglesias ha elegit una dona de la seua confiança per al Congrés dels Diputats

El líder de Podem, Pablo Iglesias, en una aturada de la primera reunió del Consell Ciutadà Estatal.

El líder de Podem, Pablo Iglesias, en una aturada de la primera reunió del Consell Ciutadà Estatal.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou Consell Ciutadà Estatal de Podem, sorgit de l’Assemblea de Vistalegre II, va aprovar ahir el nomenament d’Irene Montero com a nova portaveu d’Units Podem al Congrés en substitució d’Íñigo Errejón, com a part dels canvis que ha portat a terme el partit morat després de la victòria del líder al congrés del cap de setmana passat davant l’equip del ja exsecretari polític.

Les diferències estratègiques són el principal argument que s’ha tingut en compte per substituir Errejón en la representació parlamentària, ja que els pablistes consideren que aquest càrrec, un dels llocs més importants en el partit i amb més projecció pública, havia de ser per a un membre del nucli de confiança de Pablo Iglesias, i defensor de les tesis que han de posar ara en marxa.

Errejón ha perdut el protagonisme al Congrés i ha deixat de ser número dos, però ha mantingut un lloc en l’Executiva, encara que molt més discret i amb menys pes que el que tenia com a responsable de la influent Secretaria Política. Ara serà d’Anàlisi Estratègica i Canvi Polític i, a més, segons l’acord que ha assolit amb Iglesias, comptarà amb el suport de la cúpula del partit per presentar la seua candidatura a les primàries per ser candidat de Podem a la Comunitat de Madrid en les eleccions autonòmiques que tindran lloc el 2019.

Aquest acord l’ha portat finalment a aconseguir només tres llocs en l’Executiva de catorze persones que ha dissenyat Iglesias: a més de la seua nova Secretaria, Pablo Bustinduy i Auxiliadora Honorato mantenen les secretaries de Relacions Internacionals i Administracions Públiques, respectivament. Ja que era fruit del consens, la proposta d’Executiva d’Iglesias ha tirat endavant per 76 vots favor, cap en contra i dos abstencions.

Tot i així, la seua representació en aquest òrgan està lluny del 40 per cent que va demanar durant les negociacions després del congrés de Vistalegre II, a l’entendre que l’anomenat Consell de Coordinació havia de reflectir els mateixos equilibris que el Consell Ciutadà, on Iglesias va guanyar 38 consellers (el 60%) i Errejón, 22 (el 37%).

En aquest shadow cabinet seran presents l’economista Vicenç Navarro

;

l’excap d’estat major de la Defensa, el general retirat Julio Rodríguez; l’històric membre d’Izquierda Unida (IU) Manolo Monereo; l’exsecretària d’Anàlisi Política i Social, Carolina Bescansa; l’exsecretari de Programa i Procés Constituent, Juan Carlos Monedero, i fins i tot l’encara actual secretari polític de Podem, Íñigo Errejón.

Bescansa i Monedero entren al ‘govern a l’ombra”La nova direcció de Podem va aprovar, a proposta d’Iglesias, la composició de l’anomenat espai Pensar el govern, un equip de vint-i-quatre persones presidit per ell que s’inspira en la fórmula anglosaxona del govern a l’ombra i que té per objectiu anar construint “perfils polítics i tècnics” i dissenyant polítiques públiques, amb vista a adquirir després responsabilitats de govern després d’una hipotètica victòria electoral.

tracking