SEGRE

POLÍTICA SOBIRANISME

El Govern central diu que hi ha contactes amb la Generalitat i Puigdemont ho desmenteix

El delegat de l’executiu central afirma que s’està parlant amb Catalunya “a tots els nivells”

Enric Millo.

Enric Millo.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, va assegurar ahir que la Generalitat i l’Executiu central estan mantenint trobades i converses constants “a tots els nivells” encara que no es facin públics per salvar distàncies i encarrilar l’anomenat problema català.“Les converses, les trobades es produeixen i, de vegades són públiques, però no sempre. De fet, perquè les coses es puguin parlar amb la serenitat que requereixen, fer-les públiques ho dificulta”, va dir en una entrevista al canal 324 en la qual va exposar que aquestes reunions s’han dut a terme, per exemple, a les quatre capitals de província: Barcelona, Lleida, Tarragona i Girona. Va precisar també que “la interlocució del govern d’Espanya no es canalitza només amb el Govern de la Generalitat, que també, sinó a través dels ajuntaments, institucions catalanes i entitats socials i econòmiques”.Va reiterar l’oferta de diàleg de Mariano Rajoy i va celebrar que s’estiguin duent a terme reunions entre administracions: “El diàleg existeix i estem treballant per trobar un camí de sortida que no sigui el referèndum.”

Tanmateix, la Generalitat es va afanyar a dir per boca del president, Carles Puigdemont, i la consellera de Presidència, Neus Munté (que ahir va visitar Lleida), que no hi ha contactes ni diàleg entre govern espanyol i Generalitat.

El delegat del Govern diu que aquestes reunions s’han dut a terme a les 4 capitals de província

Batlle insisteix que la policia judicial depèn del poder jurisdiccional i de la Fiscalia

Puigdemont va dir que “no hi ha cap negociació ni privada ni oficial. I creguin-me: ens agradaria”. Va indicar que aquesta possible oferta de l’Estat és com “l’Esperit Sant”, del qual “tothom parla però ningú l’ha vist”.El president català va subratllar que si el que pretén el govern espanyol és satisfer algun dels 46 punts que li va entregar a Rajoy (segons El País, Rajoy prepara una proposta d’aquest tipus), significa que “no han entès res”, perquè aquestes eren demandes que “havien d’haver complert fa molts anys”.Per la seua part, Munté va dir que “l’únic que rebem són amenaces d’inhabilitació i que el diàleg s’ha de limitar a parlar del que ells volen”.

Per la seua part, el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, defensa que “el referèndum no és intercanviable, senzillament perquè la democràcia tampoc ho és”.

Així ho afirma en un article que sortirà publicat avui a El Punt Avui. El vicepresident va defensar de forma categòrica que “exercir la sobirania és irrenunciable”, un dret que “mai subrogarem al permís del Govern espanyol”.

De tota manera, Albert Batlle va apuntar que és una “hipòtesi que no contempla” perquè “desobeir un jutge és un cas excepcional”.

Batlle va insistir que la policia catalana és una policia integral i depèn orgànicament de la Generalitat, però com a policia judicial del poder jurisdiccional i de la Fiscalia. “Aquesta funció de policia judicial l’hem complert sempre i, per tant, la continuarem complint”, va sentenciar. Ho hem dit sempre, cal complir la legalitat vigent”, va avisar Batlle. “La policia no pot fer cap altra cosa”, va afirmar en aquest sentit.

Els Mossos detindran Forcadell si ho demana el jutgeEl director general de la Policia catalana, l’exsocialista Albert Batlle i home de màxima confiança del conseller d’Interior, Jordi Jané, va advertir que els Mossos d’Esquadra, com a policia judicial, detindran Carme Forcadell o el president Carles Puigdemont si un jutge ho ordena. En una entrevista emesa dissabte al programa Aquí Parlem, de TVE, Batlle no va tenir cap objecció davant de la pregunta del director del programa, Lluís Falgàs, al recordar que en “altres ocasions els Mossos han detingut càrrecs públics per desobeir els requeriments d’un jutge”.

Enric Millo.

Enric Millo.

tracking