SEGRE

TRIBUNALS JUSTÍCIA

Horrach es planteja demanar presó eludible amb fiança per a Urdangarin

Malgrat que la pena supera els cinc anys de presó || La defensa de Cristina de Borbó estudia recórrer al Suprem l’admissió de Manos Limpias com a acusació

Imatge d’arxiu del fiscal Pedro Horrach a la sortida de l’Audiència de Palma.

Imatge d’arxiu del fiscal Pedro Horrach a la sortida de l’Audiència de Palma.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fiscal del cas Nóos, Pedro Horrach, estudia quines mesures cautelars demanarà al tribunal per a Iñaki Urdangarin i el seu exsoci Diego Torres, després que fossin condemnats a 6 anys i 3 mesos i 8 anys i 6 mesos, respectivament, i va afegir que no descarta reclamar presó eludible amb fiança.

El fiscal, que va demanar una vista de mesures cautelars tot just conèixer-se la sentència, no ha decidit encara sobre aquesta qüestió, a l’espera d’analitzar en detall les 741 pàgines de la resolució judicial dictada divendres passat per l’Audiència de les Balears “i les circumstàncies concretes d’aquest cas”, va assegurar ahir en declaracions a Palma. “Encara no hi ha una decisió definitiva sobre això”, va afegir, ja que “s’estan contemplant totes” les mesures cautelars possibles.

L’Audiència de Palma ha convocat per a dijous una vista en la qual decidirà les mesures cautelars

Si bé el criteri general del Ministeri Públic és sol·licitar l’ingrés immediat a la presó per a penes superiors als cinc anys, Horrach va insistir que “no s’exclou que calgui acomodar les mesures a les circumstàncies concretes del cas i per tant s’estan valorant totes”.

Quant a la vista sol·licitada, sobre la qual encara s’ha de pronunciar el tribunal que va dictar sentència, Horrach va explicar que “habitualment” els condemnats que afecten les mesures cautelars “han de ser presents” així com els seus representants legals, si bé va precisar que no exclou “que pugui realitzar-se per videoconferència”.

Per la seua part, Mario Pascual Vives, advocat d’Urdangarin, va anunciar que recorrerà la sentència que condemna a presó el seu client i continuarà defensant la seua innocència.

Al seu torn, la defensa de la infanta Cristina, que es troba encara a Ginebra, estudiarà recórrer davant del Tribunal Suprem l’admissió de Manos Limpias com a acusació popular contra ella –la germana del rei va ser jutjada perquè així ho va demanar aquesta acusació, no la fiscalia–.

Debat sobre la possible rehabilitació reial de la infantaEl president de la gestora del PSOE, Javier Fernández, va declinar pronunciar-se sobre si la Casa del Rei ha de rehabilitar la infanta Cristina abans que el Tribunal Suprem ratifiqui la sentència del cas Nóos i va apuntar que “serà la Casa Reial la que haurà de decidir sobre aquests assumptes”.

tracking