SEGRE

SUCCESSOS

Un home de 66 anys mor a Alacant per l'atac de 5 gossos

Els animals, de raça perillosa, són propietat d’un veí de la zona

Un home de 66 anys mor a Alacant per l’atac de 5 gossos

Un home de 66 anys mor a Alacant per l’atac de 5 gossos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil investiga la mort d’un home de 66 anys a la localitat alacantina de Beniarbeig produïda, pel que sembla, per l’atac de cinc gossos de raça perillosa, propietat d’un veí de la zona, que li van assestar nombroses mossegades.

Segons han informat avui fonts de la Guàrdia civil, el mort havia sortit de casa dissabte passat per dirigir-se a peu a una finca de la seua propietat, en la qual tenia un petit hort, encara que no va arribar fins allà.

Va ser el seu fill qui, hores després i en no tenir notícies del seu pare, es va dirigir a la finca i va descobrir el seu pare tirat a terra i ple de mossegades produïdes per dentades dels gossos.

Segons han indicat fonts de la investigació, les cames i els braços deixaven entreveure la lluita acarnissada que havia mantingut l’home amb els animals per defensar-se de l’atac, ja que les empremtes feien pensar en l’actuació d’una bandada de gossos de races perillosos ja que a la zona no hi ha depredadors salvatges.

Els agents van interrogar l’inquilí d’una casa propera, que va reconèixer tenir cinc gossos de races mestisses de pitbull i bullterrier. Els animals no tenien taques de sang, però un d’ells estava xop, com si l’acabessin de banyar.

Els guàrdies van comprovar que només un dels gossos tenia xip identificatiu, i que el seu amo no tenia documentació de cap d’ells, ni autorització per a la seua possessió, ni assegurança de responsabilitat civil. A més, i segons la Policia Local, existien antecedents d’algun atac anterior protagonitzat per aquests mateixos gossos.

Després de prendre mostres del seu ADN, els gossos van ser dipositats en centres d’acolliment, encara que durant la nit de diumenge a dilluns els gossos van mossegar un dels cuidadors i van destrossar la gàbia on estaven tancats.

Segons fonts policials, els "pitbull", en no ser races pures, poden mancar d’un caràcter equilibrat i si no estan prou entrenats poden convertir-se en molt agressius, capaços de causar ferides mortals a les persones.

Aquesta circumstància, unida a la formació d’una bandada de cinc gossos en el qual el líder és el més agressiu d’ells, podria haver estat determinant perquè, després d’escapar-se del recinte, ataquessin l’home fins causar-li la mort.

Les fonts policials han indicat que, en cas de demostrar l’autòpsia i les anàlisis de l’ADN que han estat aquests gossos els causants de la mort de l’home, el seu amo s’enfrontaria a un càrrec d’homicidi per imprudència.

tracking