SEGRE

TRIBUNALS

Blesa i Rato, condemnats a sis i quatre anys i sis mesos per les "black"

Blesa i Rato, condemnats a sis i quatre anys i sis mesos per les

Blesa i Rato, condemnats a sis i quatre anys i sis mesos per les "black"

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència Nacional ha condemnat avui als expresidents de Caja Madrid Miguel Blesa i Rodrigo Rato a sis anys i quatre anys i sis mesos de presó, respectivament, en considerar-los culpables d’apropiar-se indegudament del patrimoni de l’extinta entitat a través del sistema de les targetes "black".

La sentència, de 259 pàgines i de la qual ha estat ponent la jutgessa Teresa Palacios, també condemna l’exdirector general de mitjans de l’entitat, Ildefonso Sánchez Barcoj, a dos anys i sis mesos de presó com a col·laborador i còmplice de la "mecànica desenvolupada", en tant que a la resta li imposa penes d’entre tres mesos i tres anys de presó.

La sala es remunta a 1988, per explicar que durant la presidència executiva de Jaime Terceiro al capdavant de Caja es va acordar "dignificar" les retribucions dels consellers a través d’una targeta que vindria a complementar les dietes que rebien.

Amb aquesta visa s’habilitava disposar, dins d’un límit de diners, com a compensació dels esforços i dedicació de l’entitat; tanmateix, una vegada que Blesa va arribar al capdavant "va propiciar" que als consellers i integrants de la comissió de control se’ls facilités una targeta sense justificar la despesa.

D’aquesta manera, "va viabilitzar una percepció dinerària que augmentava a la dieta", que va arribar a ser ampliada en plens períodes de "festes o vacances", el que demostra l’"ús particular" contra el patrimoni de la caixa.

La decisió es coneix a penes setmanes després que la presidenta de la secció quarta de la sala penal de l’Audiència Nacional, Ángela Murillo, deixés vist per a sentència un judici que va començar a finals del setembre passat.

tracking