SEGRE

MACRI VISITA OFICIAL

Els retrets de Podem amarguen la visita de Macri a Espanya

Els reis reben el líder argentí amb honors || El partit morats li recorda retallades i l’empresonament d’una indígena

Macri es va reunir amb Felip VI i va dinar amb els reis a la Zarzuela.

Macri es va reunir amb Felip VI i va dinar amb els reis a la Zarzuela.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de l’Argentina, Mauricio Macri, va ser rebut ahir amb els màxims honors pels reis Felip VI i Letícia en una visita en la qual busca més inversions espanyoles al seu país. Però el gran protagonisme el va prendre Podem, que va amargar la seua compareixença al Congrés amb durs atacs a la seua política. És la primera visita d’un mandatari del país sud-americà en vuit anys. Per primera vegada, la rebuda oficial d’un president en visita d’Estat es va fer al Palau Reial, en lloc de fer-se al Palau d’El Pardo. Els reis li van atorgar el Collar de l’Orde d’Isabel la Catòlica que premia aquells comportaments que redundin en benefici d’Espanya i destaca la “sòlida amistat” amb l’Argentina malgrat les “vicissituds”.

El ministeri d’Exteriors va destacar en un comunicat que “les relacions econòmiques i comercials entre tots dos països, ja intenses sobretot en matèria d’inversions espanyoles al país sud-americà, presenten encara un gran marge de millora” per a les dos parts. Respecte a la situació internacional, els governs d’Espanya i l’Argentina comparteixen una mateixa visió sobre “el respecte a la democràcia i a les llibertats individuals”. Durant l’estada de Macri al Congrés, el fins fa uns dies número dos de Podem, Íñigo Errejón, va retreure al ministre d’Afers Exteriors, Alfonso Dastis, que faci “dependre els nostres vincles amb la Casa Rosada” de l’afinitat ideològica “en cada cas”.

L’expresidenta Cristina Fernández de Kirchner es recolza en Podem per criticar Macri

“És evident que el senyor Macri és dels seus quan en un any de govern ha aplicat un augment de les tarifes en aigua, gas i electricitat; quan té ja una xifra de 200.000 acomiadaments; o quan surt als papers de Panamà”, va afegir.

Els diputats d’Units Podem que formen part de la Mesa del Congrés, la vicepresidenta quarta, Gloria Elizo, i el secretari tercer, Marcelo Expósito, van entregar una carta al president argentí durant la seua visita a la Cambra Baixa, en la qual li demanen l’excarceració de l’activista indígena empresonada a l’Argentina, Milagro Sala.

tracking