SEGRE

EUA POLÈMICA

“L’expulsió d’il·legals dels EUA, una operació militar”

Trump diu que deporta “tipus molt dolents” || Es queixa del dèficit comercial amb Mèxic i de l’arribada de drogues

Rex Tillerson, John Kelly, Luis Videgaray i Miguel Ángel Osorio.

Rex Tillerson, John Kelly, Luis Videgaray i Miguel Ángel Osorio.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels Estats Units, Donald Trump, compta les seues decisions i declaracions públiques per polèmiques, l’última ahir mateix, quan va qualificar d’“operació militar” la deportació d’indocumentats. Va lloar el seu secretari de Seguretat Nacional, John Kelly, sobre el qual va dir que està sent “increïble a la frontera” perquè, “per primera vegada”, s’està traient dels EUA bergants, narcotraficants i “tipus molt dolents”, i a un ritme “que ningú havia vist abans”. Kelly i el secretari d’Estat, Rex Tillerson, es van desplaçar ahir Mèxic, un viatge que el president republicà va advertir que seria “difícil perquè hem de ser tractats amb justícia per Mèxic”.

Trump va insistir de nou que el dèficit comercial dels EUA amb Mèxic és de 70.000 milions de dòlars anuals, una cosa “insostenible” i que “no inclou les drogues que flueixen a través de la frontera com l’aigua”. “No deixarem que això succeeixi. No puc deixar que això succeeixi. Tindrem una bona relació amb Mèxic, espero. I si no la tenim, no la tenim”, va subratllar el president.

Mèxic diu que hi ha “coincidències” amb els Estats Units però el diàleg serà “llarg”

El secretari de Relacions Exteriors de Mèxic, Luis Videgaray, va afirmar, per la seua part, que existeixen “coincidències” entre el govern del seu país i el dels Estats Units però va subratllar que el diàleg sobre temes polèmics, com la migració i el comerç, serà “llarg”.Va fer aquesta afirmació durant una declaració conjunta amb Rex Tillerson i John Kelly. Va posar èmfasi també en la “necessitat” que les decisions que “afecten tots dos” països “siguin decidides pels dos”, en aparent al·lusió a les polítiques unilaterals anunciades per Trump sobre les deportacions d’immigrants o la construcció del mur fronterer.

Kelly, per la seua banda, va advocar per la col·laboració amb Mèxic i va dir que “totes les deportacions es faran conforme” al “marc legal” i “l’enfocament de les deportacions serà sobre gent amb antecedents criminals”.

tracking