SEGRE

POLÍTICA SOBIRANISME

El Govern utilitza Colau per vendre el procés sobiranista al món

Explica a cancelleries la participació de l’alcaldessa “no independentista” en la manifestació de l’11-S || Una jutge exigeix explicacions pel ‘cas Vidal’

Santamaría, amb Colau i Romeva el mes de novembre passat.

Santamaría, amb Colau i Romeva el mes de novembre passat.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La conselleria d’Exteriors que dirigeix Raül Romeva va enviar al setembre un escrit a diverses cancelleries internacionals per explicar la manifestació independentista de l’11 de setembre i va destacar que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, “com a no independentista”, va participar en la Diada.

“Per primera vegada, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, també hi va participar [en la manifestació de l’11-S] malgrat dirigir un partit polític, Barcelona en Comú, la versió catalana de Podem, que no dóna suport a la independència”, diu una part del Memoràndum, a què va tenir accés La Vanguardia, titulat “El Poble de Catalunya es manifesta massivament (una altra vegada) per la independència”.

Munté diu que negar el referèndum fa que Espanya sigui “tan dolenta com els populistes”

L’informe està firmat per Romeva el 20 de setembre del 2016 i repassa en un parell de folis la situació política a Catalunya des de la mort de Franco passant per la sentència de l’Estatut i les eleccions plebiscitàries del 27-S fins a arribar a l’última gran manifestació independentista.

“Els líders de Catalunya reclamen unànimement un diàleg amb el govern espanyol, però sembla que ningú no els escolta”, conclou el conseller a l’informe internacional.

D’altra banda, la consellera de Presidència, Neus Munté, es va preguntar en un article a Newsweek si “voler votar és un crim” i respon: “Nosaltres creiem que no.”

A l’article, la consellera alerta que negar el referèndum a Catalunya farà que Espanya sigui “tan dolenta com els populistes”. En un altre ordre de coses, la jutge degana de Barcelona, Mercè Caso, va citar el Govern a “donar explicacions molt concretes i clares de què hi ha darrere de les desafortunadíssimes manifestacions” de l’exsenador d’ERC Santi Vidal i a precisar “què tenen previst” en cas d’una eventual independència de Catalunya.

Segons l’opinió de Mercè Caso, els jutges són conscients que “sortiran danyats” d’aquest procés sobiranista.

Pacte entre la CUP i Puigdemont per aprovar ja els comptes? El Govern no vol dilatar més l’entrada en vigor dels pressupostos de la Generalitat per a aquest 2017. Una vegada la CUP va garantir el seu suport als comptes, l’objectiu de l’Executiu és intentar que la maquinària es posi en marxa com més aviat millor. Tanmateix, amb la sol·licitud de dictamen al Consell de Garanties Estatutàries de Ciutadans, PSC i PP han retardat l’aplicació del pressupost. És per això que, davant la possibilitat que el Consell de Garanties esgoti tot el termini que té per presentar les seues conclusions, el dia 10 de març, el Govern i la CUP han acordat que, si això passa, forçaran la convocatòria d’un ple extraordinari per aprovar els comptes quan arribi el dictamen de l’òrgan consultiu. D’aquesta manera pretenen accelerar-ne l’aprovació i escurçar els tràmits.

tracking