SEGRE

EUA POLÍTICA

Trump acusa els demòcrates de manipulació per recolzar Pérez

Trenca amb la tradició i no anirà al sopar de periodistes de la Casa Blanca || El primer esborrany pressupostari no afectarà els programes d’ajuda

Imatge del president dels Estats Units, Donald Trump.

Imatge del president dels Estats Units, Donald Trump.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels EUA, Donald Trump, va acusar ahir el Comitè Nacional Demòcrata (DNC) d’haver manipulat els seus comicis per aconseguir l’elecció com a líder de Tom Pérez, de l’ala més tradicional del partit, i evitar el triomf del legislador Keith Ellison, de la facció progressista.

En un missatge a la xarxa social Twitter, Trump va considerar que Ellison “mai va tenir una oportunitat” perquè el sistema del Partit Demòcrata es va girar contra ell, de la mateixa manera que segons el seu parer va succeir amb Bernie Sanders, el senador progressista que es va enfrontar a Hillary Clinton en les primàries de les eleccions presidencials.

“La carrera per la presidència del DNC va estar, per descomptat, totalment arreglada. El noi de Bernie, com el mateix Bernie, mai va tenir una oportunitat. Clinton va exigir Pérez!”, va considerar Donald Trump a Twitter.

En un altre ordre de coses, el primer esborrany de pressupost del president dels Estats Units no farà retallades a la seguretat social, a Medicare ni a altres programes d’ajuda federal, segons va fer saber el secretari del Tresor, Steven Mnuchin.

D’altra banda, la guerra oberta de Trump contra els mitjans està donant un mal exemple per als governs del món als quals el país nord-americà denunciava fins ara quan violaven la llibertat de premsa, segons van alertar la Comissió Interamericana de Drets Humans (CIDH), la Societat Interamericana de Premsa (SIP) i Freedom House.

Ahir mateix, Trump va anunciar que trencarà amb la tradició i no assistirà al sopar de corresponsals de la Casa Blanca, un important esdeveniment social que suposa una oportunitat per fer bromes i alleugerir les tensions entre el Govern i la premsa.

D’altra banda, l’Oficina de la Propietat Intel·lectual de la Unió Europea (EUIPO) ha rebut una sol·licitud per reservar-se al mercat únic europeu la marca Trump per a articles tan dispars entre si com joies, rellotges, baguls, substàncies per rentar la roba, locions capil·lars i fins i tot fuets.

La petició per registrar al mercat dels 28 la marca amb el cognom del president dels EUA ha estat rebuda a l’Euroagència (amb seu a Alacant).

tracking