SEGRE

CORRUPCIÓ CATALUNYA CAIXA

Demanen obertura de judici oral a Serra per Catalunya Caixa

Narcís Serra

Narcís Serra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Confederació Intersindical de Crèdit (CIC) ha sol·licitat l’obertura de judici oral contra l’expresident de Catalunya Caixa i exministre Narcís Serra i l’exdirector general Adolf Todó, als quals acusa d’administració deslleial pels sobresous que van cobrar a partir del 2010. Ha demanat deu anys de presó per a l’exdirector de Catalunya Caixa Adolf Todó i quatre per a qui era president, Narcís Serra.

En el seu escrit, atribueixen a Todó un delicte d’apropiació indeguda i un altre d’administració deslleial, per la qual cosa li demanen més pena, i l’exministre Narcís Serra i uns altres 40 consellers els acusen només del delicte d’administració deslleial. L’escrit aclareix que es tracta d’investigar les decisions dels consells d’administració i en especial dos acords de Caixa Catalunya del 19 de gener i de Catalunya Caixa del 13 d’octubre del 2010, en els quals es van aprovar els increments de sous del Comitè de Direcció i d’Adolf Todó. Segons CIC, aquests acords “van perjudicar enormement l’entitat”.

Es van destruir 1.630 llocs de treball i es van tancar 395 oficines de Catalunya Caixa

En el primer acord es va decidir que el salari de Todó passés de 700.486,26 euros a 800.481 anuals, i que el de l’exdirector general adjunt Jaume Massana assolís gairebé els 600.000.

En el següent se’ls va tornar a apujar el sou fins als 812.501 en el cas del primer i els 610.201 en el del segon.

CIC va assegurar que amb aquestes retribucions l’entitat va contreure obligacions “que van contribuir a la crisi financera” que va patir i que la va portar a l’aplicació d’un expedient de regulació d’ocupació en el qual es van destruir 1.630 llocs de treball i el tancament de 395 oficines.

tracking