SEGRE

JUSTÍCIA CORRUPCIÓ

Fiscalia descarta demanar ja l’ingrés de Rato a la presó

Encara que sí que reclamarà mesures cautelars per a Miguel Blesa || Condemnats per les targetes ‘black’, preveuen recórrer

Rodrigo Rato i Miguel Blesa, durant el judici.

Rodrigo Rato i Miguel Blesa, durant el judici.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia Anticorrupció va presentar ahir un escrit a l’Audiència Nacional en el qual descarta demanar mesures cautelars per a l’expresident de Caja Madrid i exvicepresident del Govern espanyol, Rodrigo Rato, condemnat a quatre anys i mig de presó pel cas de les targetes black. En canvi, sí que sol·licita que es convoqui una vista per acordar mesures cautelars contra l’expresident de l’entitat i principal condemnat per les targetes black Miguel Blesa, antecessor de Rodrigo Rato en el càrrec.

Aquestes mesures es van sol·licitar a l’espera que la sentència sigui ferma, ja que s’admet recurs contra aquesta davant del Tribunal Suprem, i poden anar des de compareixences judicials fins a la retirada de passaport, presó eludible amb fiança i presó incondicional.

Rodrigo Rato està condemnat a quatre anys i mig de presó, i Miguel Blesa, a sis anys

La sol·licitud d’Anticorrupció es va conèixer ahir després que dijous passat la Sala Penal fes pública la sentència en la qual condemna els 65 acusats a penes de presó que van des dels 3 mesos fins als 6 anys per delicte continuat d’apropiació indeguda a causa de l’ús personal que van fer amb les targetes opaques al fisc.

La Confederació Intersindical de Crèdit, personada com a acusació popular en la causa, també va sol·licitar al tribunal divendres passat la convocatòria de la vista per decretar presó “provisional comunicada i sense fiança” per a Blesa, president de Caja Madrid entre 1996 i 2010, i el seu successor al capdavant de la caixa extinta i de Bankia, Rodrigo Rato. La majoria dels acusats ha avançat que recorreran la sentència davant del Tribunal Suprem.

Tant Blesa com Rato segueixen imputats a la peça principal del cas Bankia i tenen comptes pendents als corresponents jutjats ordinaris d’instrucció de Madrid.

Blesa s’asseurà al banc dels acusats després que s’obrís un nou judici contra ell pels sobresous cobrats per exdirectius de Caja Madrid, mentre que Rodrigo Rato és investigat en relació amb el seu patrimoni.

tracking