SEGRE

SUCCESSOS

S'atura per ajudar un motorista que havia punxat i aquest el salva d'un infart

Va succeir dilluns a la nit a l'A-4 a Madrid

S'atura per ajudar un motorista que havia punxat i aquest el salva d’un infart

S'atura per ajudar un motorista que havia punxat i aquest el salva d’un infart

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els serveis d’emergència l’anomenen la cadena de supervivència, la que dilluns a la nit va funcionar perfectament a l’A-4 a Madrid després que el conductor d’una furgoneta va parar per ajudar un motorista que havia punxat i de seguida va ser aquest qui va haver d’auxiliar el seu auxiliador perquè va tenir un infart.

Un bon exemple de solidaritat i col·laboració ciutadana del qual avui Emergències Madrid ha informat com a mostra del funcionament de totes les baules de la cadena, des de la primera intervenció del ciutadà corrent fins l’arribada a l’hospital, amb un final, almenys de moment, esperançador.

Va ser entorn de les 22.15 hores de la nit quan un motorista d’uns 50 anys va punxar a l’altura del quilòmetre 7 de l’autovia d’Andalusia i es va apartar al voral dret per senyalitzar l’avaria.

En aquell moment, el conductor d’una furgoneta, també d’uns 50 anys, va parar per ajudar-lo i entre els dos van carregar la moto a l’altre vehicle per traslladar-se a la destinació del motorista.

Quan iniciava la marxa, el conductor de la furgoneta va tenir un infart i el motorista va trucar al 112. Un operador de la central del Samur-Protecció Civil el va dirigir per telèfon i li va oferir les indicacions pertinents per intentar treure la víctima de la parada cardiorespiratòria en la qual havia entrat.

El motorista li va anar realitzant les corresponents compressions toràciques fins l’arribada dels sanitaris del Samur, que amb maniobres avançades van aconseguir treure'l de la parada i traslladar-lo a l’hospital 12 d’octubre, on aquest matí continuava ingressat en estat greu.

Segons va relatar el motorista, gràcies al curs de primers auxilis que havia rebut en la seua empresa va poder seguir millor les indicacions dels sanitaris.

Emergències Madrid subratlla l’exemple de col·laboració ciutadana d’aquest cas, on la cadena de supervivència o de la vida ha funcionat perfectament.

tracking