SEGRE

GOVERN PACTES

C’s pressiona el Govern amb el pla anticorrupció i PP els dóna llargues

Girauta recorda als populars que el pacte de legislatura és “un plat de llenties que s’ha de menjar” || El partit de Rajoy recorda que hi ha quatre anys de legislatura

Girauta, en la roda de premsa després de la reunió al Congrés.

Girauta, en la roda de premsa després de la reunió al Congrés.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ciutadans va oferir ahir al PP firmar junts al Congrés una comissió d’investigació sobre el “presumpte finançament il·legal” del Partit Popular que serveixi per “depurar responsabilitats” al partit del Govern, un dels punts del preacord d’investidura dels dos partits que estava pendent de compliment. El portaveu de la formació taronja, Juan Carlos Girauta, es va mostrar convençut que el PP acabarà firmant i espera que es cristal·litzi la setmana que ve, mentre que el secretari general del grup Popular, José Antonio Bermúdez de Castro, va admetre que no s’hi podran negar, però que la seua prioritat és prendre mesures per evitar que aquests fets puguin tornar a repetir-se.

Després de la reunió al Congrés, els dos partits van coincidir que l’acord d’investidura està avançant i que, tres mesos després que es formés govern, les sis mesures prioritàries van pel bon camí. Però el tema en què pràcticament no hi va haver coincidències va ser en la manera de materialitzar les reformes, ja que, si per a Ciutadans es poden posar en marxa sense gaires problemes, per al PP “no és tan senzill i cal afinar per salvaguardar totes les garanties de l’Estat de dret”, va assenyalar Bermúdez de Castro. Aquest últim, que va acompanyar al portaveu del PP, Rafael Hernando, a aquesta reunió amb el portaveu de Ciutadans, Juan Carlos Girauta, va posar una mica de fre a les aspiracions de la formació taronja, en concret la limitació dels mandats del president del Govern i la supressió dels aforaments polítics. Per la seua part, el portaveu del Govern i ministre d’Educació, Íñigo Méndez de Vigo, va assegurar que el Partit Popular és una força política “seriosa” i, quan firma un acord, el compleix, i per això va garantir que “portaran a terme” el pacte d’investidura, però va recalcar que la legislatura acaba de començar i que queden gairebé quatre anys per davant. Girauta, per la seua banda, va afirmar ahir que li van posar un plat de llenties al Partit Popular perquè “sabien que se les havia de menjar”, amb referència a les paraules de Maíllo, coordinador general del Partit Popular, que va assegurar que van acceptar el pacte perquè era com un plat de llenties, “o te’l menges, o el deixes”.

tracking