SEGRE

CDC renúncia a 36 testimonis en el cas del Palau de la Música

Entre ells Jordi Turull i els exconsellers Felip Puig i Pere Macias.

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La defensa de CDC i de l’extresorer del partit Daniel Osàcar ha renunciat aquest dimecres a 36 testimonis que havia sol·licitat que declaressin en el judici del Palau de la Música, entre els que figuraven diversos càrrecs de la formació, entre ells Jordi Turull i els exconsellers Felip Puig i Pere Macias.

La renúncia a aquests testimonis, acceptada pel tribunal, suposa a la pràctica que s’anul·laran quatre dies de declaracions testificals en el judici pel cas Palau que estaven centrades fonamentalment en els concursos d’obra pública pels quals se sospita que CDC va cobrar suposades comissions il·legals a través de Fèlix Millet i Jordi Montull.

La defensa de CDC -responsable civil a títol lucratiu de l’espoli del Palau- i d’Osàcar -que afronta 7 anys i mig de presó pel seu paper clau en el suposat pagament de comissions al partit a través del Palau de la Música- ha al·legat que renunciava a aquestes testificals per considerar que els concursos per a l’adjudicació de les obres investigades no són controvertits ni suposen l’objecte del judici.

Concretament, l’advocat de CDC i d’Osàcar, Xavier Melero, proposava a aquests testimonis perquè van formar part de les taules de contractació que van adjudicar algunes de les obres públiques sota sospita, entre elles la Ciutat de la Justícia i la línia 9 del metro de Barcelona.

Entre els testimonis que finalment no hauran de comparèixer figuren el president del grup parlamentari de Junts pel Sí i dirigent de CDC Jordi Turull i els exconsellers de Política Territorial Pere Macias i Felip Puig, ambdós durant els mandats de Jordi Pujol.

La defensa també ha renunciat al testimoni de l’exconseller de Política Territorial durant el tripartit Joaquim Nadal (PSC) i de l’arquitecta Carmina Llumà, el fitxatge del qual com a alt càrrec del consistori de Montcada i Reixac (Barcelona) va motivar una condemna per tràfic d’influències a l’exalcaldessa socialista de la localitat Maria Elena Pérez i als exdirigents d’aquest partit Manuel Bustos i Daniel Fernández.

Altres dels testimonis que havia citat la defensa de CDC i Osàcar -en sessions programades per als dies 24, 25, 26 i 27 d’abril- són l’exconseller de Medi Ambient i exsecretari general de Política Territorial Joan Ignasi Puigdollers, així com l’exdirector general de Ports i Transportes Enric Ticó.

També es deslliuraran de comparèixer com a testimonis l’exdiputat del PSC i exalcalde d’El Vendrell (Tarragona) Martí Carciner, que va ser un dels col·laboradors més estrets de l’exconseller de Economía Antoni Castells durant el tripartit, així com l’expresident de la Corporació Catalana de Medios Audiovisuales Brauli Duart.

El expresidente del Palau de la Música, Félix Millet (i), junto al exdirector administrativo del Palau de la Música, Jordi Montull (2i), y la hija de éste y exdirectora financiera de la entidad, Gemma Montull (3i), al comienzo del juicio por el expolio del Palau de la Música

CDC renúncia a 36 testimonis en el cas PalauEFE

tracking