SEGRE

EUA POLÍTICA

Trump: “Obama està darrere de les protestes contra mi”

El president dels EUA acusa el seu antecessor de les filtracions || Assumeix errors en la comunicació del seu pla migratori

Kellyanne Conway, amb els peus sobre el sofà del Despatx Oval de la Casa Blanca.

Kellyanne Conway, amb els peus sobre el sofà del Despatx Oval de la Casa Blanca.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president nord-americà, Donald Trump, va assegurar ahir en una entrevista que el seu predecessor, Barack Obama, està darrere de les filtracions i les protestes contra ell, encara que sí que va reconèixer que té un problema a l’hora de transmetre el seu missatge.

En una entrevista amb el programa matinal Fox&Friends, Trump es va referir a les protestes contra legisladors republicans i a les filtracions d’informacions sobre el seu equip de govern: “Crec que el president Obama hi està al darrere, la seua gent hi està sens dubte al darrere.”

Generals retirats critiquen retallades en diplomàcia i ajuda exterior per donar més fons a Defensa

Trump va assegurar que tenen “algunes idees” sobre els qui estan filtrant informació a la premsa sobre el funcionament de la nova Casa Blanca o d’algunes agències del Govern, i va reiterar que encara tenen “gent d’altres governs, d’altres administracions”.

Així mateix, va reconèixer errors en la comunicació dels objectius que volia aconseguir amb el polèmic decret migratori firmat al gener i va assumir la seua part de responsabilitat: “Potser és culpa meua.”

Mentrestant, més de 120 generals i almiralls retirats dels Estats Units han firmat una carta contra la proposta del president nord-americà d’apujar gairebé un 10% el pressuposat en Defensa retallant en diplomàcia i ajuda exterior.

D’altra banda, Kellyanne Conway, consellera de Donald Trump, va desencadenar una onada de crítiques a les xarxes per la seua actitud durant la visita de rectors d’històrics instituts i universitats de majoria negra a la Casa Blanca.

Al Despatx Oval, Conway va pujar al sofà calçada amb talons per fer unes fotos de la trobada. A les xarxes socials, l’actitud no va agradar, ja que s’interpreta com una “falta de respecte”.

tracking