SEGRE

PANORAMA

Arranca el judici del Palau amb la incògnita de si Montull revelarà pagaments il·legals a CDC

El partit renuncia que declarin testimonis com Felip Puig o Jordi Turull per evitar, pel que sembla, l’exposició mediàtica || Millet i el seu soci, al banc dels acusats vuit anys després d’esclatar l’escàndol

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vuit anys després d’esclatar l’escàndol pel multimilionari espoli del Palau de la Música (uns 29,7 milions d’euros), ahir va arrancar a l’Auditori de la Ciutat de la Justícia el judici als saquejadors confessos Fèlix Millet i Jordi Montull, així com a l’extresorer de CDC Daniel Osàcar, pel seu paper clau en el suposat pagament de comissions al partit, a través del Palau, a canvi de l’adjudicació d’obra pública durant l’etapa de Jordi Pujol.

El judici, que es prolongarà fins a finals de juny, es va iniciar amb el tràmit de qüestions prèvies, amb totes les mirades posades en la mà dreta de Millet, Jordi Montull, després que dimarts transcendís que ha ofert un pacte a la Fiscalia per delatar Convergència a canvi de reduir substancialment la pena per a la seua filla, exdirectora financera del Palau, que afronta una petició de 26 anys de presó.

Montull va arribar al costat de la seua filla i Millet, aquest en cadira de rodes, i amb retard. Aquest dilluns, l’expresident del Palau ja va explicar que està “molt malament” de salut i que demanarà no haver d’estar present en totes les sessions del judici.

A l’espera que el pròxim dimecres 8 de març comencin a declarar els setze acusats en aquesta macrocausa, la defensa de CDC –que compareix com a responsable civil a títol lucratiu per l’espoli del Palau– i d’Osàcar –que afronta set anys i mig de presó– va anunciar que renunciava a trenta-sis dels seus testimonis, tots polítics, entre els quals hi havia els exconsellers de Política Territorial, Pere Macias, i Felip Puig, així com Jordi Turull, l’actual home fort del partit al Parlament.

L’advocat de CDC i d’Osàcar, Xavier Melero, va al·legar que renunciava a aquestes testificals al considerar que els concursos per a l’adjudicació de les obres investigades, com la Ciutat de la Justícia, la línia 9 del metro de Barcelona, el revestiment de la séquia Bellet i un pavelló a Sant Cugat del Vallès, no són discutits ni suposen l’objecte del judici.

Per la seua part, l’acusació popular creu que la defensa de CDC intenta reduir el “pes mediàtic” del judici renunciant que declarin alts càrrecs com Puig o Turull.

A més, la majoria de les defenses, entre aquestes les d’Osàcar o de les dels exdirectius de Ferrovial Pedro Buenaventura i Juan Elizaga, van aprofitar les qüestions prèvies del judici per demanar a la sala l’absolució dels seus clients, argumentant que han prescrit els delictes que se’ls imputen.

Jordi Montull: “La setmana que ve serà més divertit” El que era mà dreta de Fèlix Millet al Palau de la Música, Jordi Montull, va assegurar ahir, just a l’acabar la primera sessió del judici pel saqueig de la institució cultural: “La setmana que ve serà més divertit. Això és molt avorrit.” Ho va dir a la Ciutat de la Justícia de Barcelona al sortir de la sala on se celebra el judici. Montull es referia al fet que la setmana que ve, el dimecres 8 de març, començaran les declaracions dels setze processats. Es dóna la circumstància que els advocats de Montull i de la seua filla Gemma –que era directora financera de la institució– tracten d’arribar a un pacte amb la Fiscalia per aconseguir reduir les penes de presó a què s’enfronten, de 27 i 26 anys, respectivament. Aquest acord passaria perquè Montull i/o la seua filla confessin, entre altres aspectes, que CDC va utilitzar al Palau per camuflar el cobrament de comissions il·legals de Ferrovial, amb la qual cosa les declaracions del pare i de la filla podrien suposar un punt d’inflexió en la causa.

Arranca el judici del Palau amb la incògnita de si Montull revelarà pagaments il·legals a CDC

Arranca el judici del Palau amb la incògnita de si Montull revelarà pagaments il·legals a CDC

Fèlix Millet, assegut davant de la seua cadira de rodes, al costat de Jordi i Gemma Montull al banc dels acusats durant el judici.

Fèlix Millet, assegut davant de la seua cadira de rodes, al costat de Jordi i Gemma Montull al banc dels acusats durant el judici.

tracking