SEGRE

JUDICI CORRUPCIÓ

El fiscal diu que l’espoli del Palau va ser un perjudici social i va finançar il·legalment CDC

S’oposa a rebaixar la petició de pena a l’extresorer del partit perquè el delicte de tràfic d’influències “no ha prescrit” || Homs afirma que no l’inquieten les confessions de Montull contra Convergència

Daniel Osácar, ahir mentre esperava per entrar en la segona jornada del judici del ‘cas Palau’.

Daniel Osácar, ahir mentre esperava per entrar en la segona jornada del judici del ‘cas Palau’.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fiscal anticorrupció, el lleidatà Emilio Sánchez Ulled, va advertir ahir que l’espoli del Palau de la Música va suposar un perjudici per a la societat en el context del “finançament il·legal” de Convergència mitjançant l’“abús” en els “pagaments il·lícits” de Ferrovial al partit a través de la institució cultural.

El fiscal es va oposar a les peticions de prescripció formulades per diversos dels acusats per l’espoli del Palau en la segona jornada del judici, que es reprendrà dimecres vinent amb l’esperada declaració de Jordi Montull i de la seua filla Gemma, que continuen negociant un pacte amb la Fiscalia per delatar CDC a canvi d’una rebaixa substancial de les seues penes.

Com ja va ocórrer dimecres, els principals acusats, Fèlix Millet i Jordi Montull, que van acabar distanciats a l’esclatar l’escàndol del saqueig, van mantenir de nou als passadissos de la Ciutat de la Justicia una vehement conversa en privat, en l’última sessió del judici abans que comenci la ronda d’interrogatoris.

Mentre segueixen els contactes discrets entre les parts de cara a la sessió clau de dimecres vinent, l’Audiència de Barcelona va absoldre ahir per prescripció el publicista Marc Martí, perquè va girar l’última factura suposadament falsa a l’entitat vint dies abans del termini de prescripció del delicte de falsedat documental –de cinc anys–, d’acord amb el criteri de la Fiscalia i de la resta d’acusacions.

En la seua intervenció per rebatre els arguments de les defenses, entre les quals les de l’extresorer de CDC Daniel Osácar i els exdirectius de Ferrovial Pedro Buenaventura i Juan Elizaga, el fiscal Emilio Sánchez Ulled es va oposar a la prescripció invocada pels altres acusats, a l’afirmar que van incórrer en una connexió delictiva que va durar diversos anys i va causar un perjudici per a la societat, en el context del “finançament il·legal” de CDC.

Segons Sánchez Ulled, en aquest cas hi va haver una connexió de delictes que integren un “projecte únic”, motiu pel qual creu que s’ha d’acudir al termini prescriptiu del delicte més greu d’entre els quals se’ls acusa, que segons la seua opinió no hauria transcorregut quan van ser imputats.

El ministeri públic va rebatre a més la tesi de les defenses dels exdirectius de Ferrovial, que van adduir ahir que la Fiscalia no estava legitimada per acusar-los per un delicte d’administració deslleial. En aquest sentit, Sánchez Ulled va sostenir que el presumpte pagament de comissions de Ferrovial a CDC sí que comporta un perjudici social i va advertir que aquesta conducta “es produeix en un context molt ampli, que és el context del finançament il·legal d’una formació política molt determinada i un trànsit criminal els objectes del qual són blanquejats a través de l’estructura del Palau”.

D’altra banda, l’exconseller de Presidència Francesc Homs va assegurar que no l’inquieten les acusacions contra Convergència que pugui fer Montull. “No, per què m’hauria d’inquietar?”, va dir en una entrevista. A més, Homs va afirmar que no pensa en “cap altra cosa que en la innocència” d’Osácar i va catalogar el cas del 3% com una “teoria”.

Daniel Osácar, ahir mentre esperava per entrar en la segona jornada del judici del ‘cas Palau’.

Daniel Osácar, ahir mentre esperava per entrar en la segona jornada del judici del ‘cas Palau’.

tracking