SEGRE

EUA RÚSSIA

El fiscal general es va veure amb Rússia en campanya

L’alt càrrec de Trump va mentir al Senat || Assegura que ho va ocultar perquè no van parlar sobre les eleccions

Jeff Sessions, fiscal general dels EUA.

Jeff Sessions, fiscal general dels EUA.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fiscal general dels Estats Units, Jeff Sessions, es va reunir l’any passat en dos ocasions amb l’ambaixador rus, Serguei Kisliak, enmig de la campanya per la Presidència. Sessions va ocultar aquestes trobades quan se li va preguntar al Senat sobre possibles contactes amb Moscou durant la cerimònia de jurament del càrrec. La primera va tenir lloc al juliol i la segona, al despatx de Sessions, aleshores senador, el mes de setembre passat, en el moment àlgid del que la Intel·ligència nord-americana va definir com una cibercampanya afavorida per Moscou per influir en les eleccions presidencials a favor de Trump. Durant l’audiència per confirmar el càrrec, a Sessions se li va preguntar què faria si hi hagués proves que algú vinculat a l’equip de Trump s’havia comunicat amb el Govern rus durant la campanya. La seua resposta va ser: “No sóc conscient de cap d’aquestes activitats.” Al gener, un senador demòcrata va demanar a Sessions que respongués per escrit diverses preguntes, entre les quals una sobre si havia estat “en contacte amb algú connectat d’alguna manera al Govern rus sobre les eleccions, tant abans com després” del 8 de novembre. Va respondre amb un rotund “no”.

El president d’EUA, Donald Trump, es va pronunciar ahir sobre aquesta qüestió i va assegurar que té “total confiança” en el fiscal general de l’Estat.

El president dels EUA assegura que manté la seua confiança en el fiscal general

El líder de la minoria demòcrata al Senat, Chuck Schumer, va demanar ahir la dimissió de Sessions. El president de la Comissió de Supervisió de la Cambra Baixa també va apuntar que Sessions “hauria d’aclarir el seu testimoni i recusar-se”. El fiscal va respondre que ho farà “quan correspongui”.

D’altra banda, el diputat mexicà Braulio Guerra va escalar ahir la tanca que separa la frontera amb els Estats Units per demostrar al president nord-americà “l’absurd” del seu pla de construir un mur que freni la immigració il·legal, el crim organitzat i el terrorisme. Va assegurar que “resulta molt fàcil de pujar” i també ho és passar als EUA.

tracking