SEGRE

INVESTIGACIÓ CORRUPCIÓ

Roca va pagar 10.000 € a CDC i nega que fossin comissions

Informacions el relacionen amb un contracte públic || Gemma Montull ‘carrega’ 3 milions més del Palau a Millet

L’advocat de la infanta Cristina, Miquel Roca.

L’advocat de la infanta Cristina, Miquel Roca.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’advocat de la infanta Cristina en el cas Nóos i antic dirigent de CDC, Miquel Roca, va abonar una comissió de l’11,1% per obtenir un contracte de la Generalitat per valor de 90.000 euros, segons va publicar ahir El Confidencial partint de la documentació intervinguda per la Guàrdia Civil i la Fiscalia Anticorrupció al despatx de l’extresorer del partit Andreu Viloca.

Concretament, cita una transferència bancària de 10.000 euros amb data del 18 de novembre del 2011, unes 24 hores després d’aconseguir el contracte per a la “prestació del servei de gestió comercial, d’assessorament i mediació en l’alineació i arrendament simultani de determinats immobles propietat de la Generalitat”.

L’advocat afirma que va donar aquests diners “a títol personal” i no per un contracte públic

Segons El Confidencial, el concurs es va dividir en dos lots i es va tramitar per la via d’urgència. El 7 de novembre es van decidir els guanyadors (el despatx de Miquel Roca i la consultora Jones Lang Lasalle), encara que l’oferta no va sortir publicada en el DOGC fins a deu dies més tard.

Per la seua part, Roca va reconèixer que va fer una donació de 10.000 euros a CDC però va assegurar en un comunicat que va ser a “títol personal” i va negar que tingués res a veure que la Generalitat li acabés de concedir un contracte públic. “És una donació legal, declarada físicament i completament transparent”, va defensar.

En un altre ordre de coses, en relació amb el cas Palau, ahir, que no hi va haver sessió del judici, es va saber que Gemma Montull, la filla de l’exnúmero dos del Palau Jordi Montull, ha presentat un document al tribunal en el qual es detalla que tres milions d’euros que se li atribuïen se’ls va gastar l’expresident del Palau Fèlix Millet. El document detalla on van anar a parar els diners, com en viatges privats de la família Millet o la compra d’un quadre de Ramon Casas que va fer Fèlix Millet.

El pacte que estaria intentant tancar la família Montull amb la Fiscalia inclouria la confessió de Gemma Montull sobre pagaments de Ferrovial a CDC.

tracking