SEGRE

POLÍTICA

Rull: El Govern no donarà ni un pas enrere ni un pas en fals i farà referèndum

Assegura que l’Executiu insistirà fins l’últim moment en fer el referèndum pactat amb el Govern

Rull: El Govern no donarà ni un pas enrere ni un pas en fals i farà referèndum

Rull: El Govern no donarà ni un pas enrere ni un pas en fals i farà referèndum

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha dit que el Govern català té la "voluntat granítica" de convocar el referèndum per a la independència de Catalunya i que no donarà "ni un pas enrere ni un pas en fals" després del dictamen del Consell de Garanties Estatutàries.

Aquest organisme va considerar inconstitucional la partida en els pressupostos per organitzar la votació del referèndum independentista perquè la Generalitat no té "marge d’actuació" per convocar-lo de manera unilateral.

En una entrevista al canal de notícies 3/24, Rull ha assegurat que estudiaran a fons aquest dictamen i seran "extraordinàriament pragmàtics".

Sobre la reunió que JxS i la CUP faran aquesta setmana per tractar sobre aquest assumpte, Rull ha afirmat que la idea amb què treballen és que com millor "ho fem i millor el plantegem -ha dit-, més àmplia serà la base que ens donarà suport".

Ha insistit que "les formes també són molt importants", perquè unes formes que donin "confiança i tranquil·litat poden ajudar a eixamplar la base" dels partidaris de la independència.

Rull ha assegurat que l’objectiu "en majúscules" és fer el referèndum, guanyar-lo, constituir un estat que sigui reconegut a nivell internacional i que les pròximes eleccions siguin constituents, per la qual cosa ha advocat per "treure tensió respecte als instruments".

També ha dit que el Govern insistirà fins l’últim moment en fer el referèndum pactat amb el Govern perquè, si s’exhaureix aquesta via, hi haurà més "complicitat internacional" i més capacitat de ser reconegut si, finalment, el referèndum es fa sol sobre la base de la legalitat catalana i no de l’espanyola.

Rull ha assegurat, d’altra banda, que el seu partit és el primer interessat en què s’aclareixi el cas del 3 % - "som els primers interessats en què no quedi ni una ombra de sospita" - mentre ha afirmat que el sistema de licitació de l’obra pública a Catalunya és "molt exigent i molt garantista".

El conseller també ha avançat que el proper dia 10 d’abril el ple de la taula estratègica del Corredor Mediterrani presentarà a Madrid les seues propostes i les obres que considera que cal prioritzar, acte a què convidaran el Ministre de Foment, Íñigo de la Serna.

tracking