SEGRE

POLÍTICA ESTATS UNITS

Trump acusa Obama de punxar-li els telèfons durant la campanya

Equipara la situació amb l’escàndol del Watergate || L’expresident demòcrata nega les escoltes, que denuncia el republicà malgrat que no ha aportat cap prova

Donald Trump estudia separar els nens indocumentats dels seus pares quan travessin la frontera.

Donald Trump estudia separar els nens indocumentats dels seus pares quan travessin la frontera.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels Estats Units, Donald Trump, va provocar ahir un nou incendi polític a l’acusar a través de Twitter el seu antecessor, Barack Obama, de punxar el seu telèfon durant la passada campanya, la qual cosa va comparar amb el cas Watergate, que va acabar amb la presidència de Richard Nixon el 1974. Encara que sense aportar cap dada, en una sèrie de tuits que va publicar a primera hora del matí, Trump qualifica Obama de “dolent” o “malalt” per haver gravat les converses des de les seues oficines a la torre de Nova York que porta el seu nom. “Que baix va caure el president Obama al punxar els meus telèfons durant el sagrat procés electoral. Això és Nixon/Watergate”, va escriure Trump a la xarxa social. Per a l’actual inquilí de la Casa Blanca, es tracta d’un cas de “McCarthyisme”, en clara referència a la caça de bruixes d’aquest senador ultradretà nord-americà durant els anys cinquanta.

Trump també afirma que la primera reunió del polèmic fiscal general de l’Estat, Jeff Sessions, amb l’ambaixada russa es va produir durant el govern d’Obama. Als seus tuits afirma que l’ambaixador rus amb qui es va entrevistar Sessions –dada que aquest va ocultar al Senat en la seua audiència prèvia a ser nomenat fiscal general– va anar a la Casa Blanca durant el mandat d’Obama fins a 22 vegades. Un portaveu de Barack Obama va desmentir que aquest ordenés punxar les comunicacions de Donald Trump a l’octubre, quan encara era candidat a la Presidència. “Ni el president Obama ni cap càrrec de la Casa Blanca van ordenar mai vigilar cap ciutadà nord-americà. Qualsevol suggeriment en un altre sentit és senzillament fals”, va apuntar el portaveu d’Obama, Kevin Lewis, a través d’un comunicat.

Lewis va afegir que “un dels principis cardinals de la presidència d’Obama era que cap càrrec de la Casa Blanca intervingués mai en cap investigació independent del departament de Justícia”.

El Govern d’EUA s’acosta a un altre escàndol a l’estudiar una proposta per separar els nens indocumentats dels seus pares quan creuin sense papers la frontera i siguin detinguts per les autoritats nord-americanes.

tracking