SEGRE

SUCCESSOS ACCIDENT

Un casteller mort i dos ferits al desmuntar el local on assajaven

Els va caure una estructura de metall damunt || L’home havia anat juntament amb altres companys a ajudar una colla que demanava suport per fer el trasllat

Local en el qual ahir va morir el casteller.

Local en el qual ahir va morir el casteller.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un casteller de 51 anys va morir i uns altres dos van resultar ferits ahir al caure’ls a sobre una estructura metàl·lica que estaven desmuntant al local d’assaig de la colla Xiquets del Serrallo de Tarragona, que està de trasllat, ja que canvia de seu.

Encara s’estan investigant els motius de l’accident. L’home pertanyia a la colla de Gavà i havia acudit al local per atendre la trucada dels Xiquets del Serrallo, perquè necessitaven ajuda per fer el trasllat a una altra seu.

La colla de Gavà havia de quedar-se amb l’estructura metàl·lica, pesant, desmuntable i amb cordes, perquè als Xiquets del Serrallo no els cabia a la nova seu, segons van explicar als periodistes el conseller d’Interior, Jordi Jané, i l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, que van acudir al local després del succés.

En l’accident van resultar ferits un altre casteller de 52 anys, a qui van portar a l’hospital Joan XXIII de Tarragona, i un tercer, de 50 anys, que va ser traslladat a l’hospital de Santa Tecla. Els dos ferits han patit cops al cap i diverses contusions, encara que estan conscients i no es tem per la seua vida. Un dels ferits és el president de la colla castellera de Gavà i l’altre és el president de la colla del Serrallo.

La colla Xiquets del Serrallo va efectuar divendres el seu últim assaig al T4 del Moll de Costa del Port de Tarragona, que ha sigut el lloc on han estat practicant des del mes d’agost del 2014, després d’haver obtingut l’autorització d’ús d’un nou local a l’inici d’aquest mateix moll. En una reunió celebrada el passat 1 de març a la seu de l’Autoritat Portuària de Tarragona, representants d’aquest organisme i dels Xiquets del Serrallo van arribar a l’acord de posar fi a la interinitat dels assajos a la T4. Per això estaven mudant-se i van demanar ajuda per a l’esprint final.

Allau de condolences pel mort, que va ser edil d’ERCLa secció d’ERC de Gavà va lamentar la mort del casteller de la colla local, Jordi Calatayud, que era exregidor d’Esquerra del municipi. En una nota al seu web van traslladar les seues condolences a la família i als amics de la víctima. Però no van ser els únics, els Xiquets del Serrallo van comunicar el seu “més profund condol” als Castellers de Gavà, i a la família i als amics de Calatayud. També van assegurar que esperen la ràpida recuperació dels ferits l’evolució dels quals, confien, serà positiva. Un ja ha estat donat d’alta. El conseller de Cultura, Santi Vila, va fer el mateix mitjançant les xarxes socials. L’alcalde de Tarragona va expressar el seu dol a la colla del mort i va visitar els ferits a l’hospital. L’Autoritat Portuària de Tarragona també va lamentar “profundament” l’accident.

tracking