SEGRE

Millet admet pagament de comissions de Ferrovial a CDC a través del Palau

Confessa la desviació de fons del Palau i admet que va ser "un error"

Fèlix Millet aquest dimecres en arribar a la Ciutat de la Justícia de Barcelona.

Millet admet pagament de comissions de Ferrovial a CDC a través del PalauEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident del Palau de la Música Fèlix Millet ha admès aquest dimecres que la constructora Ferrovial va pagar comissions il·legals per l’adjudicació d’obra pública a CDC a través de l’entitat cultural.

Millet ha fet aquesta revelació després de ratificar la confessió que va fer el 2009, quan va admetre haver carregat al Palau de la Música obres particulars però no va fer cap al·lusió a la presumpta desviació de fons a CDC.

L’expresident del Palau també ha admès avui que va desviar fons de l’entitat cultural per a obres a la seua casa i viatges i que es va autoadjudicar juntament amb la seua mà dreta Jordi Montull retribucions extres milionàries, el que ha considerat van ser "errors" pels quals s’ha disculpat.

Millet és el primer dels acusats que presta avui declaració en el judici pel saqueig del Palau de la Música, a proposta de la Fiscalia, en un interrogatori en el que només ha acceptat contestar a les preguntes del ministeri públic i dels seus advocats.

Com ja va fer a la carta que va remetre al jutjat en esclatar l’escàndol, l’acusat ha admès que va carregar als comptes de la Fundación Orfeó Català obres al seu domicili, però ha insistit en què, fins el que ell sap, aquestes factures mai no van ser pagades amb fons del Consorci del Palau de la Música, que vehicula les subvencions públiques destinades a l’entitat cultural.

"Em vaig equivocar", ha assenyalat repetidament Millet després d’admetre que va desviar fons del Palau de la Música a les obres dels seus domicilis, al pagament d’alguns dels seus viatges i als casaments de les seues filles, cerimònies que, tanmateix, ha precisat que també entenia donaven publicitat al Palau de la Música.

L’expresident de la Fundació ha reconegut també que al costat de la seua mà dreta es va autoadjudicar retribucions extres milionàries durant anys, que van cobrar a través d’empreses administrades per les seues esposes, però ha apuntat que mereixia aquest augment salarial per haver aconseguit reflotar l’entitat cultural quan aquesta estava a punt de la fallida.

Fèlix Millet s’ha desmarcat del dia a dia comptable en el finançament de l’entitat cultural, que ha atribuït al que va ser la seua mà dreta, Jordi Montull.

tracking