SEGRE

POLÍTICA CORRUPCIÓ

Només l’atur supera la corrupció com a gran preocupació ciutadana

S’ha disparat 3,5 punts l’últim mes, segons el baròmetre del CIS || Els problemes econòmics se situen al tercer lloc en el rànquing d’inquietuds

Rosendo Naseiro durant la declaració davant del jutge.

Rosendo Naseiro durant la declaració davant del jutge.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La preocupació per la corrupció i el frau s’ha disparat l’últim mes 3,5 punts fins a assolir el 37,3%, segons el baròmetre del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS), que confirma el pessimisme dels espanyols sobre el futur de l’economia i de la política. L’atur segueix sent citada com la principal preocupació pel 72,2% dels enquestats, 1,1 punts menys que en l’anterior informe, tal com consta en l’últim baròmetre del CIS, efectuat de l’1 al 9 de febrer passat.

Durant aquestes dates van coincidir les declaracions judicials pel cas Gürtel i el vist per a sentència del judici per les targetes opaques de Bankia.En aquest context, la corrupció i el frau pugen 3,5 punts fins al 37,3%. Així mateix, repunten 1,8 punts els problemes d’índole econòmica, esmentats pel 27%, i sis dècimes la visió de la sanitat com a preocupació.

El CIS constata un augment de la preocupació pel futur de la situació econòmica, ja que el 21,7% tem que vagi a pitjor, quan fa un mes aquest percentatge era del 17,1 per cent.I mostra un empitjorament de la visió que els ciutadans tenen de l’actual situació política, ja que si el 19,6% dels entrevistats van opinar el mes de gener que aquest àmbit anirà a “pitjor” d’aquí a un any, al febrer responen així un 23,6%. Un augment de quatre punts en només un mes. El futur polític no es veu il·lusionant, però tampoc el present, perquè mentre que un 66,8% dels enquestats el van qualificar com a “dolent” o “molt dolent” al baròmetre del mes passat, al febrer manifesten el mateix un 70,1%. Influeix en aquest pessimisme la preocupació per la corrupció, que després de l’atur es manté com a segon problema per als espanyols, al davant de les qüestions d’índole econòmica.

Es tracta de les tres principals preocupacions dels espanyols, i després d’aquestes, el concepte dels polítics en general, els partits i la política, que preocupa un 23,4 per cent dels ciutadans; la sanitat, que segueix com a cinquena preocupació amb un lleu ascens de sis desenes fins a aconseguir que un 13,9 per cent l’anomeni; i els problemes socials (10,1%) i l’educació (9,5 per cent).

tracking