SEGRE

PANORAMA

Fèlix Millet estira la manta

Confessa pagaments de Ferrovial a CDC a canvi d’obra pública: “El 2,5% per a Convergència, el 0,5% per a Montull i l’1% per a mi” || Gemma Montull entre llàgrimes: “Millet ho controlava tot”

Fèlix Millet aquest dimecres en arribar a la Ciutat de la Justícia de Barcelona.

Millet admet pagament de comissions de Ferrovial a CDC a través del PalauEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident del Palau de la Música Fèlix Millet va acusar ahir CDC de rebre pagaments en metàl·lic de Ferrovial a canvi d’obra pública durant els governs de Jordi Pujol, a través de l’entitat cultural i de la seua fundació afí.

A la primera sessió de declaracions dels acusats en el judici del cas Palau, l’exdirectora financera de la institució, Gemma Montull, va ratificar les acusacions de Millet i va dir que CDC els entregava factures falses per justificar davant d’Hisenda les comissions.

L’expresident del Palau va confessar haver desviat fons per a casaments de les filles i es va disculpar

Millet, que fins ara havia negat qualsevol implicació de CDC en l’espoli del Palau de la Música –que es calcula que ascendeix a trenta milions d’euros–, va confessar haver desviat fons de l’entitat per a despeses particulars, obres a casa, viatges o els casaments de les filles, i es va disculpar pel que creu que va ser “una equivocació”.

Posteriorment, a preguntes del fiscal d’Anticorrupció Emilio Sánchez Ulled, va reconèixer que va servir d’intermediari per al pagament de comissions il·legals de Ferrovial a CDC a canvi de l’adjudicació d’obra pública, mossegades que afirma que s’emmascaraven a través de “patrocinis” de la constructora i que van durar “molts anys”.

Millet no va aclarir on van anar a parar els 9,6 milions d’euros saquejats –la majoria en xecs al portador cobrats en finestreta–, dels quals es desconeix la destinació. En canvi, va reconèixer que les comissions entregades per la constructora Ferrovial se les repartia amb CDC, que se’n quedava un 2,5%, mentre que els exresponsables del Palau se n’emportaven l’1,5 %: un 1 % per a ell i el 0,5 % restant per a la seua mà dreta, Jordi Montull. “No ho vaig dir en la meua confessió [del 2009] però aquesta és la veritat”, va recalcar.

Per la seua banda, Gemma Montull, filla de l’exnúmero dos del Palau, entre llàgrimes va dedicar gran part de la declaració a detallar la mecànica que se seguia per fer arribar a la formació nacionalista les comissions de Ferrovial, una trama que segons la seua versió ja estava en marxa quan ella va arribar l’any 2003.

Segons Gemma Montull, la major part de les sumes que entregava la constructora com patrocinis anaven a parar a mans de CDC a través de tres mecanismes: els convenis que l’entitat va firmar amb la fundació Trias Fargas (avui Catdem) afí a CDC, pagaments en efectiu i factures falses per serveis prestats al partit carregades al Palau.

En aquest sentit, Montull va acusar l’extresorer de CDC Daniel Osácar d’haver entregat al Palau una sèrie de factures falses.

Gemma Montull va negar rotundament haver-se emportat un “sol euro” del Palau de la Música, després d’assegurar que el “control absolut” de l’entitat l’ostentava Fèlix Millet amb la col·laboració del seu pare, que està previst que declari avui.

tracking