SEGRE

VIOLÈNCIA JIHADISTA

Un atac jihadista en un hospital de Kabul deixa més de trenta morts

Els terroristes van entrar al centre, de 400 llits, disfressats de metges || L’atemptat a la capital afganesa ha estat reivindicat pel grup Estat Islàmic

Membres de les Forces de Seguretat de l’Afganistan vigilen als voltants de l’hospital atacat.

Membres de les Forces de Seguretat de l’Afganistan vigilen als voltants de l’hospital atacat.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Insurgents del grup jihadista Estat Islàmic (EI) van assaltar ahir el principal hospital militar de Kabul i van causar més d’una trentena de morts i desenes de ferits en un nou atac terrorista que se suma a la sagnant sèrie d’atemptats que ha rebut la capital afganesa en les últimes setmanes. Dos dies després que la xarxa d’ONG Watchlist denunciés a l’ONU els repetits atacs contra hospitals, centres de salut i personal mèdic que pateix l’Afganistan des de fa dos anys, un atacant suïcida es va immolar ahir a l’entrada del centre hospitalari Sardar Muhammad Dawood Khan.

El suïcida va obrir pas a tres insurgents més que van irrompre al recinte abillats amb uniformes mèdics, va indicar a Efe el portaveu del ministeri afganès de Defensa, Muhammad Radmanish. Una vegada a l’interior de l’hospital, amb 400 llits i situat als voltants de l’ambaixada nord-americana i del ministeri de Sanitat, els atacants van disparar “indiscriminadament” fins que l’últim d’ells va ser abatut per les tropes afganeses sis hores i mitja després de l’inici de l’atac.

A banda dels quatre atacants, l’acció es va saldar amb la mort d’“almenys trenta persones” i va causar ferides a cinquanta més, va detallar el portaveu de Defensa, encara que fonts del ministeri de Sanitat van informar que s’havien produït 66 ferits.

Estat Islàmic va reclamar l’autoria de l’acció a través de l’agència Amaq, vinculada al grup jihadista, i va asseverar que va ser perpetrada per un comando que va causar “més d’un centenar” de víctimes. El grup jihadista és present a l’Afganistan almenys des del 2015 i, encara que a començaments del 2016 les autoritats afganeses van anunciar la seua derrota, no han cessat els seus atacs en diverses parts del país.

Entre les últimes accions de gran envergadura atribuïdes al grup jihadista hi ha l’execució l’octubre passat d’una trentena de civils capturats a la província occidental de Ghor.

D’altra banda, almenys 81 nenes van haver de ser hospitalitzades després que un grup d’homes armats sense identificar ataquessin amb substàncies químiques tòxiques el pati d’un col·legi femení a la província de Faryab.

tracking