SEGRE

PARTITS CORRUPCIÓ

PP i C’s rebaixen la tensió malgrat la polèmica entorn de la corrupció

Rajoy demana calma a Rivera i aquest li retreu que no compleixi la seua paraula || Els populars obtenen suports per investigar el finançament de tots els partits

El president del Govern, Mariano Rajoy, ahir a Brussel·les.

El president del Govern, Mariano Rajoy, ahir a Brussel·les.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mariano Rajoy i Albert Rivera, després de la topada de dimecres a compte de la comissió d’investigació sobre el suposat finançament irregular del PP, van insistir ahir que el pacte d’investidura no està ni de bon tros trencat encara que la corda s’està tensant per les diferències sobre la corrupció. Ciutadans ha tornat a deixar clar que el que no pugui tirar endavant amb el Partit Popular ho farà amb altres forces, com va fer dimecres amb la comissió d’investigació al Congrés sobre la seua caixa B registrada amb PSOE i Podem.

Des de Brussel·les, el president del Govern va defensar la vigència de l’acord amb C’s i va cridar a resoldre amb diàleg les seues discrepàncies sobre la corrupció.

Davant de les acusacions de Rivera d’haver incomplert el tracte amb el seu partit, Rajoy va insistir que no ha incomplert “res” i vol, va dir, “reconduir” la situació a l’entendre que aquest desacord no porta enlloc. Rivera, més distant, també va assegurar que el pacte d’investidura no està trencat a l’afirmar que s’està complint en la seua part econòmica i social, però el que sí que “dóna per trencada” és la paraula donada pel PP en els punts referits a la corrupció.

D’altra banda, els populars segueixen endavant amb la seua iniciativa d’una comissió d’investigació al Senat sobre el finançament de tots els partits. De moment, cap formació la rebutja i compta amb el suport de Podem, el PNB, ERC i PDeCAT. Així, n’hi haurà una al Congrés sobre la caixa B del PP i una altra al Senat.

Tot això en relació amb la peça separada que el jutge de l’Audiència Nacional Eloy Velasco té oberta per investigar el suposat finançament il·legal del PP de Madrid i la seua relació amb la trama Púnica.

En concret, afecta les conselleries de Sanitat, de Transports o l’empresa pública Nuevo Arpegio, entre altres organismes, a les quals els agents han requerit informació i documentació per a la seua anàlisi per comprovar com es van gestionar aquests contractes.

Ahir, quatre empresaris presumptament vinculats amb el finançament irregular del Partit Popular de Madrid van comparèixer davant del jutge Velasco en la nova fase oberta en aquesta peça secreta que forma part de la trama Púnica, encara que es van negar a declarar, segons van informar fonts policials.

tracking