SEGRE

PANORAMA

Mas diu que intenten “penjar-li el mort” i nega irregularitats

Considera que hi ha una obsessió perquè deixi la política i s’ofereix a comparèixer al Parlament || Ciutadans acusa l’expresident de “protegir el seu Bárcenas”

L'expresident de la Generalitat Artur Mas saluda l'exconseller Germà Gordó.

Empresaris asseguren que CDC els va demanar de cobrar al Palau serveis al partitEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident de la Generalitat i líder del PDeCAT, Artur Mas, va negar ahir que CDC adjudiqués obres de forma irregular a canvi de suposades comissions, i va assegurar que les afirmacions de l’expresident del Palau de la Música Fèlix Millet, la seua mà dreta Jordi Montull i la seua filla, Gemma Montull, que asseguren que sí que hi va haver comissions, intenten “penjar el mort” al partit per rebaixar les penes.

En una entrevista, va dir que si la Fiscalia sospités realment que aquestes comissions existien, és “inconcebible” que no s’estiguin investigant les adjudicacions que va fer CDC, i va opinar que si no es fa és perquè saben que estan ben fetes i no hi va haver tracte de favor. Mas va emfatitzar que ell es dedicava a les qüestions polítiques però no a controlar les finances del partit, i va dir que desconeixia els convenis que tenia CDC amb el Palau de la Música, perquè a més procedien dels anys noranta, quan ell no tenia responsabilitats en la formació. Així mateix, va insinuar que hi ha una campanya en contra seu al dir: “No sé quina obsessió hi ha perquè em retiri de la política.”

Preguntat per si posa la mà al foc per l’exconseller de Justícia Germà Gordó, després que la Guàrdia Civil l’hagi relacionat amb licitacions irregulars, va dir que sí, i que confia en ell tant com ho fa en l’extresorer de CDC Daniel Osàcar.

A més, es va oferir a comparèixer al Parlament la setmana que ve per donar explicacions sobre les acusacions, després que tota l’oposició li hagi exigit responsabilitats en aquest sentit.

Per la seua banda, el portaveu adjunt de Ciutadans al Parlament, Fernando de Páramo, va considerar que Artur Mas “fa el mateix” que les velles formacions com el Partit Pouplar quan “els enxampen amb casos de corrupció: protegir el seu Bárcenas”. Al seu torn, el líder de la formació, Albert Rivera, va assegurar que el cas Palau “esgota” qualsevol esperança de Mas de tornar a la política i també “esgota el procés”. El secretari d’Estat de Relacions amb les Corts, José Luis Ayllón, va retreure a l’expresident que “una vegada posi la mà al foc i una altra vegada una estelada sobre processos judicials”.

tracking