SEGRE

MEDI AMBIENT

Madrid prohibirà aparcar al centre als cotxes més contaminants el 2020

A més, reduirà a 70 quilòmetres per hora la velocitat de circulació a l'M-30 i els accessos a la capital a partir del 2018

Madrid prohibirà aparcar al centre als cotxes més contaminants el 2020

Madrid prohibirà aparcar al centre als cotxes més contaminants el 2020

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Madrid prohibirà a partir de 2020 aparcar en l’estacionament regulat de l’ametlla central de la ciutat (interior de la M-30) als vehicles "sense dispositiu ambiental", és a dir, els més contaminants, que des de 2025 tindran limitada la circulació en tot el terme municipal.

Aquesta és una de les mesures contingudes en el Pla de Qualitat de l’Aire de Madrid presentat aquest dilluns per l’alcaldessa de la ciutat, Manuela Carmena, i la delegada de Medi Ambient i Mobilitat, Inés Sabanés, que inclou, a més, reduir a 70 quilòmetres per hora la velocitat de circulació a l'M-30 i els accessos a la capital a partir de 2018.

L’Ajuntament delimitarà una àrea central "zero emissions" on s’eliminarà el trànsit de pas i impulsarà un nou model de mobilitat en el qual es donarà prioritat al vianant, a la bicicleta, al transport públic i als vehicles menys contaminants.

A més, es redissenyaran els principals carrers per reduir "l’espai dedicat a l’automòbil" i potenciar els carrils bici i el transport públic i l’espai per al vianant.

A més, es crearan "zones 30" en les quals els vehicles no podran circular a més velocitat que els 30 quilòmetres per hora, com la que es projecta ja per a bona part del districte de Chamberí, i s’incrementaran de forma progressiva les places d’aparcament subterrani dedicades als residents en detriment de les de rotació.

tracking