SEGRE

PARTIT POPULAR FINANÇAMENT IL·LEGAL

Investiguen donacions a la campanya de Barberá del 2007

Alfonso Grau va entregar 350.000 euros en bitllets de 500

Alfonso Grau.

Alfonso Grau.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil investiga diverses empreses constructores i fundacions del País Valencià que suposadament van realitzar aportacions econòmiques encobertes a la campanya de Rita Barberá el 2007. Després de l’obertura del secret de sumari de la peça A del cas Imelsa, s’ha sabut que Laterne, l’empresa que va contractar el PP municipal per a la seua campanya, potser va girar factures a les empreses que van aportar fons per ocultar les esmentades donacions.

Segons consta en el sumari, Jesús Gordillo, un exempleat d’aquesta empresa i assessor de l’exvicealcalde Alfonso Grau, va fer arribar a la Fiscalia documents i factures de pagaments efectuats per Laterne corresponents a actes de la campanya del PP del 2007, així com un contracte del 3 d’abril del 2007 en el qual Grau, com a “mandatari del PP de València”, subscriu amb l’esmentada empresa els serveis per a la campanya per 150.000 euros.

Entre altres coses, Gordillo va confessar que després de la campanya del 2007 Laterne no havia pagat a algunes de les subcontractes, per la qual cosa Grau li va ordenar que recollís de Secopsa, una de les empreses investigades, un xec de 150.000 euros i li va entregar 350.000 euros en bitllets de 500 per fer front als esmentats deutes. La Guàrdia Civil creu que a 29 de febrer del 2008 el PP devia a Laterne 280.000 euros i que és possible que alguns actes ja s’haguessin abonat, per la qual cosa les despeses de campanya haurien estat encara més grans, per sobre dels 150.000 euros compromesos mitjançant contracte. A més, sospiten que la Fundació Turisme València, Fira València, Fundació per a la Innovació Urbana, Fundació Valenciana de la Qualitat i Centre d’Estratègies i Desenvolupament podrien haver-se fet càrrec dels deutes del partit amb Laterne.

tracking