SEGRE

EUA POLÍTICA

Els EUA no descarten la intervenció militar contra Corea del Nord

Diuen que se’ls acaba la paciència davant del règim de Kim Jong-un per les seues proves nuclears || Trump defensa davant de Merkel la seua proposta migratòria

La cancellera Angela Merkel conversa amb el president dels EUA, Donald Trump, a la Casa Blanca.

La cancellera Angela Merkel conversa amb el president dels EUA, Donald Trump, a la Casa Blanca.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari d’Estat dels EUA, Rex Tillerson, va donar ahir per acabada la política de “paciència estratègica” amb el règim de Corea del Nord i ha advertit que ara “totes les opcions estan sobre la taula”, inclosa una acció militar.

Tillerson, immers en una gira pels aliats nord-americans a l’Àsia, va recalcar-ho a Corea del Sud, des d’on va llançar una sèrie d’advertències al veí del Nord. El règim de Kim Jong-un ha intensificat els seus desafiaments i la setmana passada va realitzar un nou assaig amb míssils.

“Seré clar: la política de paciència estratègica s’ha acabat. Explorarem un nou ventall de mesures de seguretat i diplomàtiques”, va subratllar Tillerson, en una roda de premsa en la qual va insistir que qualsevol amenaça de Corea del Nord mereix “una resposta apropiada”.

Hores després d’aquestes declaracions, el mateix president nord-americà, Donald Trump, va reprovar el comportament de Corea del Nord i va lamentar que, durant anys, el règim de Kim Jong-un ha estat “jugant” amb els Estats Units.“Corea del Nord s’està portant molt malament. Han estat jugant amb els Estats Units durant anys. La Xina ha fet poc per ajudar!”, va manifestar a la xarxa social Twitter.

D’altra banda, la cancellera alemanya, Angela Merkel, va arribar ahir a la Casa Blanca per mantenir la primera reunió amb el president nord-americà. En l’esmentada reunió, Merkel va reafirmar el seu suport a l’OTAN i va assegurar que els socis de l’Aliança “continuaran treballant” per incrementar les seues contribucions a la defensa comuna, a la qual cosa el president dels EUA va dir que els aliats han de pagar la seua “part justa” a l’OTAN.

Per la seua part, Trump va assegurar davant de la cancellera alemanya que “la immigració és un privilegi, no un dret”, i va insistir que la protecció dels ciutadans del seu país ha de ser una prioritat de seguretat nacional, en relació amb el seu polèmic programa migratori.

A més, Trump va negar ser un polític “aïllacionista” i va dir que, per contra, és un “comerciant, però un comerciant just”, després de ser preguntat per les seues mesures en matèria de comerç.

tracking